Lucrătorii MAI au intervenit la peste 5.000 de evenimente în ultimele 24 de ore

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 5.073 de evenimente, 3.463 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.610 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 875 de posibile infracţiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu, se arată într-un comunicat al MAI dat publicităţii duminică.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 191 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 204 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 6 autori în 6 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 845 de permise de conducere şi retrase 302 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.631 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 38 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.600 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.326) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 115 pentru stingerea de incendii şi 5 pentru descarcerare.

Au fost emise 14 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane. La rândul lor, poliţiştii au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate în situaţii critice.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole