Ludovic Orban: „Am 100 de motive să critic, dar coaliția trebuie să funcționeze”. Cine răspunde politic pentru Vlad Voiculescu

Ședință cu scântei în cadrul PNL pe tema demiterii ministrului Sănătății. Președintele partidului a cerut însă „cumpătare în declarații” și a spus că un cuvânt pe această temă ar trebui să aibă și președintele Klaus Iohannis.

„Am 100 de motive să critic, 100, dar coaliția trebuie să funcționeze, răspunderea politică pentru Voiculescu aparține USR – PLUS. Avem nevoie de coeziune în Coaliție, pentru că avem nevoie să treacă TVR, Radio, CNA, să treacă negocierea pe PNRR. Nu ne putem face de râs. Vă rog frumos să fim mai cumpătați în declarații. Remanierea e decizia premierului, el o face”, le-a spus Orban colegilor, potrivit unor surse citate de Digi24.

Acesta a mai spus că remanierea va fi decisă doar de premierul Cîțu și că o astfel de decizie „trebuie discutată și președintele Klaus Iohannis”.

Criticii ministrului Sănătății

Unul dintre cei mai vocali adversari ai lui Voiculescu a fost vicepreședintele PNL Ben Oni Ardelean, care și-a făcut publică nemulțumirea încă de acum câteva zile, când a cerut ca Voiculescu să-și dea demisia.

„În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Național, demiterea de urgență a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala și bătaia de joc la adresa pacienților de la Spitalul Foișor a umplut paharul. Pacienții cu diferite boli nu mai pot fi ignorați și dați la o parte în detrimentul pacienților infectați cu COVID”, scria sâmbătă liderul liberal pe Facebook.

Rareș Bogdan a comentat și el luni dimineață, înaintea ședinței Biroului Executiv al PNL, situația de la Spitalul Foișor și o eventuală remaniere în Guvern.

„Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, de la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan – care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și purtătorilor de cuvânt -, de la domnul Arafat – care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și a IGSU, deci putea să prevadă situația de la Foișor -, de la Nicușor Dan – trebuie să știm ce-a corespondat cu managerul Stoica începând cu 2 aprilie -, de la domnul Stoica – este un excepțional medic, dar trebuie să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și trebuie să se supună rigorilor”, a spus Rareș Bogdan, în fața jurnaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole