Ludovic Orban, atac fără menajamente la președintele Iohannis. „A pierdut orice legătură cu realitatea”

Ludovic Orban l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis: „a rămas repetent în ultimele luni, în raport cu democrația și cu PNL”. Pe Florin Cîțu l-au susținut oameni care nu-l respectă, la ordinul lui Iohannis, a mai spus Orban, care consideră că președintele a pierdut orice legătură cu realitatea.

„Nu știu ce urmărește domnul Iohannis, dar a rămas repetent în ultimele luni. PNL trebuie să stea pe propriile picioare. A rămas repetent în raport cu democrația și în raport cu PNL. Cum să poți susține la președinția PNL un candidat care nu o să mai fie premier? Care a făcut franjuri PNL, a distrus coaliția, nu are nicio perspectivă, are o cotă de încredere de 10%. Guvernul Dăncilă era aproape de 20% incredere”, a afirmat Orban, într-o emisiune televizată.

El a sugerat că ruptura coaliției s-a făcut cu știrea și acordul președintelui.

„Schimbarea ministrului Justitiei nu putea fi făcuta de Cîțu fără acordul președintelui Iohannis. Vă garantez acest lucru”, a spus Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Pe Cîțu l-au susținut oameni care nu-l respectă, la ordinul lui Iohannis

Fostul lider PNL îl acuză pe Iohannis că a influențat alegerile din partid. Și că ar fi intervenit pe lângă anumiți lideri liberali, să îl susțină pe Cîțu.

„Nu ați văzut intervenția președintelui în plin congres? 

Sunt oameni care nu au nicio legătură cu Cîțu și au o părere foarte proastă despre el. Nu au niciun fel de relație, au o părere execrabilă, însă au ajuns să-l susțină. A fost o poziționare nefirească, în contradicție cu părerea lor. Președinții au spus, în teritoriu, că această poziționare a lor se datorează intervenției lui Iohannis.

(…) Mă uit la generalul Ciucă. Cu siguranță nu s-ar fi poziționat așa dacă nu îi dădea voie președintele. Alt domn care are disciplină în sânge, domnul Bode, care nu s-ar fi poziționat pro-Cîțu.

Recrutarea în echipa necâștigătoare e posibil să se fi făcut cu arcanu,l nu cu consimțământul. (…) De exemplu Pîrvulescu, de la Teleorman, care la conferința județeană a votat moțiunea mea. După care s-a sucit. E adevărat că a fost răsplătit. Deși e sub control judiciar, a fost susținut în conducerea PNL”, a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban: Klaus Iohannis a pierdut orice legătură cu realitatea

„Președintele și-a dorit să fie Citu președinte că să nu fiu eu. (…) După 1 ianuarie, eu nu mai înțeleg nimic din ceea ce a făcut Iohannis. De multe ori am senzația că a fost înlocuit cu o sosie, nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și a făcut o grămadă de lucruri pentru țară. A pierdut orice legătură cu realitatea” a acuzat fostul lider liberal.

Eu l-am sfătuit pe domnul președinte să schimbe tot când a ajuns președinte, să nu lucreze cu oamenii lui Băsescu, oamenii au tendința de a-l împacheta pe noul președinte”, a mai spus Ludovic Orban în emisiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...