Orban sună adunarea înaintea moțiunii de cenzură! Și-a convocat susținătorii în Parlament, printr-un mesaj intern

Publicat: 04 oct. 2021, 10:25, de Mihaela Verdes, în News , ? cititori
Orban sună adunarea înaintea moțiunii de cenzură! Și-a convocat susținătorii în Parlament, printr-un mesaj intern
Ludovic Orban_INQUAM_Photos_Sabin_Cirstoveanu

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, cheamă parlamentarii care l-au susținut la Congres, la o întâlnire în biroul său de la Camera Deputaților. Mesajul transmis de echipa lui Orban vine chiar înaintea moțiunii de cenzură. Orban a anunțat duminică seara că este dispus să construiască un nou partid.

„Buna ziua, dragi colegi parlamentari! Va rugăm să va exprimați disponibilitatea pentru o întâlnire a grupului de parlamentari, susținători ai moțiunii de la Congres a lui Ludovic Orban, mâine, după ora 17, la biroul presedintelui Ludovic Orban de la Cdep. Mulțumim!”, se arată în mesajul transmis de echipa lui Ludovic Orban, preluat de stiripesurse.ro.

Conform surselor citate, la întâlnirea cu Orban vor participa aproximativ 40 de parlamentari liberali.

Întâlnirea va clarifica viitorul taberei Orban. Pe masă sunt mai multe opțiuni: grup separat în Parlament și o nouă formațiune politică. De asemenea, se va stabili și cum se vor poziționa susținătorii lui Orban la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ludovic Orban: Când PNL va deveni „o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric”, voi crea o nouă construcţie politică

Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul Partidului Naţional Liberal, pentru că în momentul de faţă, cei care conduc astăzi partidul nu au nicio legătură cu Partidul Naţional Liberal şi n-au nicio legătură cu lucrurile în care eu cred. Întotdeauna am susţinut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria Partidului Naţional Liberal şi la care nu avem voie să renunţăm“, a declarat Ludovic Orban, la postul de televiziune Realitatea Plus.

El a precizat că este un “politician atipic” care şi-a construit cariera prin muncă, efort şi devotament faţă de oamenii simpli.

Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera încercând să mă pun bine cu mărimile, cu serviciile, eu mi-am construit toată cariera numai prin muncă, prin efort, prin devotament faţă de oamenii simpli, prin reprezentarea intereselor oamenilor simpli, a celor fără putere. Aşa mi-am construit eu cariera, inclusiv în interiorul partidului. Oamenii ţin la mine, oamenii au fost lângă mine şi m-au susţinut pentru că şi eu am fost alături de ei”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.