Ludovic Orban, despre educația sexuală în școli: „Trebuie să se ajungă la o formă de echilibru”

Publicat: 22 iun. 2021, 12:28, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Ludovic Orban, despre educația sexuală în școli: „Trebuie să se ajungă la o formă de echilibru”

Trebuie să se ajungă la o formă de echilibru care să satisfacă părinții care sunt îngrijorați că ar putea fi folosită educația sexuală în școli într-un sens nepotrivit pentru copiii lor și cei care susțin că este nevoie de educație sexuală în școli, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

Este vorba despre un subiect care ține de conștiință și este greu să luăm o decizie a nivelul coaliției să susținem un punct de vedere unitar. E adevărat, am discutat acest subiect. S-au exprimat puncte de vedere, păreri, dar încă nu s-a luat o decizie în coaliție. Este vorba de o anumită dificultate de a putea impune o anumită decizie a coaliției către toți parlamentarii din coaliție”, a declarat marți Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

El spune că este nevoie de o formulă de echilibru.

Din punctul meu de vedere trebuie să se ajungă la o formă de echilibru care să satisfacă părinții care sunt îngrijorați că ar putea fi folosită educația în școli într-un sens nepotrivit pentru copiii lor și cei care susțin, pe bună dreptate,că este nevoie de educație sexuală în școli”, conchide Orban.