Ludovic Orban: Medicul de la Piatra Neamț este în Belgia și este îngrijit în cele mai bune condiţii

Premierul Ludovic Orban a declarat că medicul Cătălin Denciu a ajuns în Belgia, unde a fost preluat și starea de sănătate este evaluată și primește tratamentul necesar.

Prim-ministrul l-a numit pe dr. Denciu de la Spitalul Județean Piatra Neamț „medicul erou” și a spus că acesta este îngrijit în cele mai bune condiții.

De asemenea, Orban a făcut un apel către jurnaliști să nu mai sune în Belgia pentru a afla informații despre starea de sănătate a medicului ajuns acolo.

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la spitalul militar Regina Astrid din Belgia. A fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate şi este în tratament. Am o rugăminte către mass-media: nu mai sunaţi direct la spital, la secţia respectivă, la centrul pentru azi, pentru că imediat prietenii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament al jurnalistilor din România. Suntem la curent cu starea de sănătate a medicului erou. Când avem informaţii relevante le vom pune la dispoziţie. E îngrijit în cele mai bune condiţii, pentru că spitalul este unul care are cele mai înalte standarde privind tratatea marilor arşi”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă într-o conferinţă de presă după după participarea la şedinţa organizată la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, zece persoane au decedat și alte șapte sunt rănite.

Printre aceștia se numără și medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți. Acesta prezintă arsuri de gradul II și III pe o mare parte din suprafața corporală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...