Ludovic Orban preia președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Parlamentul României a preluat marți preşedinţia APCEMN, prin preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, de la Parlamentul Republicii Moldova, în sesiunea plenară din 22 iunie.

Preşedinţia APCEMN presupune, între altele, organizarea la Bucureşti, în perioada 23-25 noiembrie, de către Camera Deputaţilor, a Adunării Generale a acestui for.

Am transmis astăzi (marți – n.r.), în cadrul sesiunii online de deschidere a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), că sunt profund onorat să preiau președinția acestei organizații care de-a lungul timpului și-a dovedit rolul esențial de dialog, la nivel regional, precum și de cooperare cu partenerii europeni și internaționali”, a transmis Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, lider PNL, afirmă că stabilitatea și prosperitatea zonei Mării Negre este de importanță strategică pentru România, atât la nivel guvernamental cât și parlamentar.

Coeziunea și acțiunile constructive trebuie să fie cuvintele cheie pentru cooperarea viitoare, în cadrul acestei Adunări Parlamentare. Pandemia a evidențiat importanța strategică a conectivității pentru securitatea și rezistența noastră economică. Având în vedere schimbările profunde care au avut loc atât în Europa, cât și în întreaga lume în ultimul an, digitalizarea a devenit unul dintre subiectele de bază și s-a dovedit a fi esențială în timpul pandemiei. În acest context, președinția română a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) își propune să se concentreze pe <Deschiderea Parlamentelor: Inovație și Digitalizare>, ca temă pentru dezbaterea generală în următoarea plenară”, a concluzionat Orban.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre a fost înfiinţată în 1993 ca organism înrudit al Organizaţiei pentru Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN).

APCEMN reuneşte parlamentari din 12 ţări membre ale OCEMN: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Serbia, Turcia, Ucraina.

Parlamentul României a fost reprezentat la APCEMN încă din 1993, în calitate de membru fondator, şi are o delegaţie permanentă formată din 7 parlamentari.

Cele mai recente Adunări Generale ale APCEMN pe care România le-a organizat în calitate de Preşedinţie în exerciţiu au avut loc în anii 2015 şi 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...