Ludovic Orban, să nu uiți spovedania din 16 decembrie 2007!

În ultima vreme, fostul premier și lider PNL, Ludovic Orban, pozează în călugărul de la Athos, și amenință cu procese ziariștii care și-au permis să-i șifoneze imaginea, mai ales după spovedania unei amante de a sa. Însă, ceea ce Ludovic Orban uită foarte repede este trecutul său care, scos pe tapet, îl trimite la lada de gunoi a istoriei. O istorie nescrisă, dar trăită și mai puțin mediatizată despre călugărul galben, convertit acum la verde, al politicii românești care se numește Ludovic Orban.

Pe lângă faptul că a terminat TCM-ul la Brașov în șapte ani în loc de cinci că deh… a aprofundat studiile, Sică Orban a ajuns ministrul Transporturilor în cabinetul Tăriceanu în urma unui troc politic făcut de fratele său, Leonard Orban cu pedeliștii lui Traian Băsescu. Dar, mandatul său în fruntea Transporturilor, aprilie 2007-decembrie 2008, a fost marcat de un eveniment pentru care orice om fără susținere politică ar fi ajuns la beciul domnesc. Dar să reamintim ce a relatat presa la acele vremuri.

Pe 16 decembrie 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident rutier pe Șoseaua Cotroceni. Atunci, demnitarul ar fi acroșat o fată, care însă nu a vrut să depună plângere.

 Fostul lider PNL are un istoric bogat în accidente rutiere. Ludovic Orban s-a răsturnat în 2003 cu mașina, în 2006 a fost tamponat de un tramvai, în 2007 a lovit câteva mașini încercând să parcheze în timp ce vorbea la telefon, iar în 2015 s-a răsturnat din nou cu mașina în drum spre Iași, ajungând direct în șanț. Însă indiscutabil cel mai controversat incident rutier de care a avut parte Ludovic Orban s-a petrecut pe 16 decembrie 2007, atunci când mașina condusă de acesta s-a ciocnit cu o altă mașină, după care a acroșat o fată, în jurul orei 14, pe Șoseaua Cotroceni, chiar în dreptul cinematografului din zonă.

Deși accidentul a avut loc duminică, Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor, s-a prezentat la poliție abia luni seara, când a și declarat incidentul.

Dar unde a fost în acest timp Ludovic Orban? A fost în casa unui primar liberal aflat la 60 de km de Capitală, unde a ajuns la oră după accident. ”Prietene, prietene drag, ce mă fac, ce mă fac? M-am nenorocit!”, spunea mereu și plângea cu capul în mâini pe canapeaua din casa edilului liberal. S-a ”spovedit” ore în șir, până seara târziu, la edilul giurgiuvean.

De la orele 15.00 până a doua zi, în jur de ora 18.00, Sică Orban a stat în casa acestui primar pe care-l considera ca un frate. În acest timp, astrele s-au aranjat, și el știe bine cine le-a aranjat, și după mai bine de 30 de ore, el a ajuns să dea explicații despre accidentul din zona Cotroceni.

”Am constatat că, în după-amiaza de 17 decembrie, datorită insistenţelor presei, domnul Motoc Marian, şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră, l-a informat pe Marian Tutilescu, şeful Poliţiei Capitalei, în legătură cu existenţa unui posibil accident comis de domnul Orban. În consecinţă, domnul Tutilescu i-a spus lui Motoc să ia legătura cu ministrul Orban, legătură care s-a făcut, telefonic, în jurul orei 19.00“, a precizat atunci șeful Corpului de Control al Ministerului de Interne, chestorul Constantin Manoloiu.

 Potrivit lui Manoloiu, întrebat de Marian Motoc dacă a fost implicat în vreun accident, Orban a răspuns afirmativ, motiv pentru care i s-a cerut să meargă la poliţie. ”Astfel, la ora 19.30, domnul Orban s-a prezentat la sediu, unde a declarat că a avut un accident fără victime, cu o zi în urmă, în jurul orei 18.00“, a adăugat atunci Constantin Manoloiu.

Victima lui Ludovic Orban a fost Simona, o fată de 14 ani, care în ziua accidentului a ajuns la spital cu un ”traumatism cranio-cerebral minor și un traumatism la braț”, așa cum informau anchetatorii la aceea vreme. Numai că, spre surprinderea generală, atât fata, cât și părinții ei nu au recunoscut accidentul provocat de Orban, susținând că, de fapt, Simona a căzut singură pe gheață cu 10 minute înainte de producerea accidentului! “Fata nu a fost implicată în nici un accident. Fata a căzut, a alunecat pe scară chiar în fața ușii, apoi a intrat în casă. Ziarele spun că am luat bani. Nici nu am vorbit cu domnul ministru”, declara presei tatăl Simonei.

 Ulterior, ancheta procurorilor l-a scos nevinovat pe Ludovic Orban pentru acuzațiile de vătămare corporală, fals în declarații și părăsire a locului accidentului. ”Din actele premergătoare efectiate în cauză a rezultat că, în ziua de 16 decembrie 2007, pe fondul unor condiții atmosferice nefavorabile, Orban Ludovic a fost implicat într-un accident rutier pe Șos Cotroceni soldat cu acroșarea ușoară – cu partea stângă a autoturismului – a unei minore în vârstă de 14 ani și, ulterior, cu avarierea unui autoturism parcat în fața unui imobil”, se nota în documentele oficiale din ianuarie 2008.

 Dar iată ce s-a menționat în comunicatul complet al autorităților referitor la accidentul petrecut pe 16 decembrie 2007, avându-l pe Ludovic Orban în prim-plan.

”Prin rezoluția procurorului de caz, în data de 31 ianuarie s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de ministrul Orban Ludovic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– Vătămare corporală din culpă, întrucât fapta comisă, respectiv cauzarea unor leziuni unei persoane, leziuni care necesită mai puțin de 10 zile de îngrijiri medicale, nu este prevăzută de legea penală ca infracțiune.

– Părăsirea locului accidentului, întrucât lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii, fiind vorba de una dintre componentele care formează latura obiectivă a infracțiunii, mai exact urmarea prevăzută de lege, întrucât persoana vătămată, victima unui accident auto produs în data de 16 decembrie 2007, a suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar condiția pentru reținerea acestei infracțiuni constă în necesitatea unui număr de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare mai mare de zece zile.

– Fals în declarații, întrucât fapta de a declara că nu a existat victima a unui accident comis în data de 16 decembrie 2007 s-a dovedit a fi reală, în situația în care se ține cont de modul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a interpretat termenul de ”vătămare a integrității coroporale” în sensul că unei persoane i se recunoaște calitatea de victimă a unui accident doar în cazul în care vătămările suferite necesită îngrijiri medicale mai mari de zece zile pentru vindecare”.

Așadar, acest dosar a fost închis ca urmare a faptului că imediat după accident Orban a ajuns în casa acelui edil liberal, și știe bine ce s-a întâmplat acolo, ce telefoane s-au dat și unde, dar mai ales ce și cu cine s-a discutat. Dacă Ludovic Orban nu ajungea în acel loc, poate nu mai ajungea lider de partid, la PNL, premier și președinte al Camerei Deputaților. Dar, când a ajuns pe val și respectiva gazdă din noapte de 16 decembrie spre 17 decembrie 2007 a avut o problemă pe care Șică Orban o putea rezolva, nici n-au vrut să audă și se făcea că nu-l mai cunoaște.

Cam acesta este adevăratul Ludovic Orban, care tot timpul spune că n-a mâncat usturoi și nici gura nu-i miroase. Însă, Sică Orban să nu uiți spovedania din casa celui care te-a salvat după accidentul din 16 decembrie 2007 pentru că, așa cum spunea Lucian Blaga: „Nimic nu e la fel de tare ca trecutul. Pe acela nimeni și nimic nu-l poate schimba.” 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Udate ora 2,20: Iranul plusează: În ceea ce privește atacul israelian asupra clădirii consulare din Damasc, de săptămâna trecută, misiunea iraniană a ONU a...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....