Ludovic Orban susține un candidat care a luat mită: „Câți dintre noi avem tăria de a rezista ispitei?”

Publicat: 11 mai 2024, 18:47, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Ludovic Orban susține un candidat care a luat mită:

Ion Dan Florin, care a recunoscut că a luat șpagă și a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, vrea să devină din nou primar.

Un fost primar condamnat pentru corupție se pregătește să revină în prim-planul politic al comunei Satchinez, având sprijinul unor figuri de frunte din arena politică românească. Ion Dan Florin, care a primit doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, își propune să se întoarcă în funcția sa la primărie, iar acest demers este susținut de fostul premier Ludovic Orban și de liderul USR Timiș, Dominic Fritz.

Chiar dacă în trecut, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că nu va susține persoane cu probleme penale, acesta a făcut o răsturnare surprinzătoare de situație, promovându-l pe Ion Dan Florin în ciuda antecedentelor sale penale. Nica a subliniat experiența lui Florin în conducerea comunei Satchinez și l-a prezentat drept un om capabil, care a avut succes în două mandate anterioare.

În sprijinul lui Florin a venit și fostul premier Ludovic Orban, care a argumentat că oamenii pot greși, dar esențial este să recunoască și să încerce să corecteze aceste greșeli. Orban a subliniat că Florin va învăța din experiența sa și va deveni un exemplu pozitiv pentru comunitate, ajungând chiar să fie considerat un ‘sfânt’. Aceste declarații vin în contextul în care Ion Dan Florin își face un nou pas în cariera sa politică, sub umbrela Forței Dreptei.

„Unul dintre motivele pentru care am venit este că m-am uitat la Ion Dan și am văzut un om care sunt convins, știți vorba aia ‘cine se se arde cu ciorbă suflă și în iaurt’, că niciodată, dar niciodată nu va mai accepta să poarte vreo discuție cu cineva, care, dacă știm bine ce s-a întâmplat, practic l-a vânat și l-a provocat permanent pentru a ceda ispitei.

Și acum, între noi fie vorba, câți dintre noi avem tăria, prima dată, de a rezista ispitei. Nu sunt prea mulți, credeți-mă.

Problema este că după ce ai căzut în ispită trebuie să recunoști că ai păcătuit, că ai greșit și să te îndrepți. Eu am convingerea că Ion Dan nu încearcă să se îndrepte, este drept deja.

Și sunt convins că Ion Dan va fi un sfânt. Puțini oameni au ajuns la situația în care se găsește el. Va fi cu adevărat un sfânt”, a declarat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.