Lume multă la Mânăstirea Nicula

Aproape 2000 de credincioși din toată țara – după cum estimează jandarmii – s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Mânăstirea Nicula din județul Cluj pentru a participa la slujba ținută de preoți și călugări cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Toți vor să fie prezenți la slujbe, să atingă icoana Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni, să participe la marele praznic al sărbătorii Adormirii Maicii Domnului de pe 15 august. Aceasta este o sărbătoare foarte importantă a creștinătății.

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, când credincioșii își amintesc de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Procesiunea, care e condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, și de PS Macarie, Episcop-vicar de Ruse, pornește de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla și continuă pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mănăstirii este săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului este scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului. Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.

În ziua praznicului, luni, 15 august 2022, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înalt-preasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

Slujbele de la Nicula se săvârșesc anul ăsta fără măști, cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. Iar participanții spun că tot ce se întâmplă aici e cu folos și vindecător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...