Lumea nu se oprește la vaccinurile de acum. Ușor de utilizat: noile vaccinuri altfel (VIDEO)

Moderna, Pfizer, Johnson&Johnson? Lumea nu se oprește la ele. Vin așa numitele vaccinuri de a doua generaţie, care, potrivit analiștilor, prezintă avantajul de a fi mai uşor de utilizat comparativ cu injecţiile cu ace şi ar putea fi auto-administrate.

Trebuie să știți că, în momentul de față, n mai puţin de 129 de vaccinuri sunt în curs de examinare. Dintre care unele se află în fază de studiu clinic şi, prin urmare, sunt testate pe oameni, faţă de 194 care nu sunt încă în stadiu atât de avansat. Cea de-a doua generație de vaccinuri anti-Covid ar putea include spray-uri nazale sau pastile, care vor fi mai ușor de utilizat în comparație cu injecțiile, după cum a declarat coordonatorul ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan.

Unele dintre ele vor fi foarte sigure şi eficiente

Avantajul unui vaccin nazal, cum este deja cazul în unele ţări în cazul gripei, este că poate trata virusul chiar înainte de a ajunge la plămâni, după cum a mai explicat Sawaminathan. „Vaccinurile noi acoperă întregul spectru al tehnologiei. Acestea sunt încă studiate, dar sunt sigură că unele dintre ele vor fi foarte sigure şi eficiente, iar altele nu”, a declarat Soumya Swaminathan, potrivit NDTV.

Oficialul OMS a mai adăugat că organizația le va alege pe cele mai potrivite şi ia în considerare, de asemenea, ca unele dintre ele să fie utilizate pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva altor boli.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole