Luptători Azov ar putea fi eliberați în schimbul unui apropiat al lui Putin, arestat de ucraineni

Autoritățile ruse vor „studia problema” schimbului deputatului reținut Viktor Medvedciuk pentru apărătorii capturați ai Mariupolului, a transmis Leonid Slutsky, membru al echipei ruse de negociere și adjunct al Dumei de Stat a Federației Ruse, citat de agenția rusă de știri Interfax.

„Vom studia posibilitatea schimbului de Medvedciuk cu membri ai detașamentului Azov”, a transmis Slutsky la o conferință de presă organizată sâmbătă în Donețkul ocupat.

Seara târziu, Slutsky a schimbat discursul și a transmis pe canalul său Telegram că susține judecarea prizonierilor de război ucraineni de la Azovstal de către un tribunal militar și că aceștia nu pot fi schimbați.

În același timp, el a reiterat afirmația potrivit căreia soarta lui Medvedciuk ar trebui decisă la Moscova, deși se află într-un centru de detenție din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării susține că 2.439 de apărători ucraineni s-au predat de la Azovstal. Cu toate acestea, autoritățile ucrainene nu oferă cifre exacte, iar experții militari internaționali sugerează că ocupanții ruși supraestimează în mod deliberat numărul de prizonieri.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că autoritățile ucrainene au convenit cu organizațiile internaționale să garanteze întoarcerea apărătorilor ucraineni acasă, în cadrul unui anumit schimb de prizonieri.

Pe 20 mai, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu i-a raportat președintelui rus Vladimir Putin că toți apărătorii ucraineni au părăsit teritoriul combinatului siderurgic de la Azovstal. Înainte de aceasta, jurnaliștii americani au publicat videoclipuri în care armata ucraineană părăsește teritoriul Azovstal și se îmbarcă în autobuzele de evacuare.

Corespondenții Reuters au declarat că apărătorii ucraineni din Mariupol, care nu sunt răniți, au fost duși în 7 autobuze spre colonia din Olenivka, regiunea Donețk, care se află sub ocupația separatiștilor pro-ruși. Răniții au fost aduși la Novoazovsk.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole