Macedonia de Nord: 14 morți într-o unitate COVID-19, în urma unui incendiu, de ziua națională.

O explozie urmată de un incendiu violent a devastat o unitate COVID-19 și a dus la moartea a 14 persoane, miercuri seara, în oraşul Tetovo. Autorităţile din Macedonia de Nord au promis joi că vor face lumină în legătură cu originile deflagrației.


Prim-ministrul Zoran Zaev a vorbit despre o ‘tragedie imensă’, survenită chiar în ziua în care fosta republică iugoslavă sărbătorea 30 de ani de la obţinerea independenţei, potrivit Agerpres.

„O explozie a provocat un incendiu. Acesta a fost stins, dar s-au pierdut numeroase vieţi”, a scris pe Facebook şeful guvernului. „Instituţiile judiciare sunt pe teren”, a adăugat el.

Parchetul a ordonat autopsierea trupurilor a 14 persoane decedate dar, pentru identificarea unora dintre victime, vor fi necesare analize ADN.

Investigăm pentru a afla dacă există şi alţi morţi”, a menţionat parchetul, cu precizarea că „niciun membru al personalului medical nu figurează printre defuncţi”.


Răniţii au fost evacuaţi spre spitalele din capitală.


Incendiul s-a produs în noua unitate COVID-19 a spitalului din Tetovo. Flăcările au distrus o parte din structurile modulare construite recent. Serviciile de pompieri, care au fost alertate miercuri, în jurul orei 19:00 GMT, au explicat că au stins focul în 45 de minute, dar fără a reuşi să evite victime. Răniţii au fost evacuaţi spre spitalele din capitală.

Incendiul a fost uriaş pentru că spitalul este modular, exista plastic”, a explicat comandantul adjunct al pompierilor din Tetovo, la televiziunea locală. ”Scoteam victimele în timp ce stingeam flăcările”, a adăugat el.

Unitatea modulară îşi deschisese porţile în luna aprilie în acest oraş cu 52.000 de locuitori, un mare număr dintre ei aparţinând minorităţii albaneze. Macedonia de Nord înregistrează o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, provocată de varianta Delta şi de ridicarea restricţiilor în timpul verii.

Spitalele nu mai fac faţă numărului de pacienţi în unele localităţi, mai ales acolo unde ratele de vaccinare sunt scăzute. Zilnic se înregistrează în jur de 30 de decese. În total, epidemia a făcut peste 6.100 de morţi în Macedonia de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...