Macron a anunțat o decizie care va provoca valuri și în Europa: Vom prelua controlul

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că guvernul său va „prelua controlul” asupra prețurilor la energie electrică până la sfârșitul anului.

Există un punct care este esenţial pentru competitivitatea noastră şi pe care îl vom anunţa în octombrie, şi anume să preluăm din nou controlul asupra preţurilor la electricitate”, a declarat Macron în timp ce anunţa un plan multianual de mediu. Vom putea anunţa în octombrie preţuri la electricitate care să fie în concordanţă cu competitivitatea noastră”, a spus el, adăugând că acest lucru se va aplica atât gospodăriilor, cât şi întreprinderilor. „Până la sfârşitul anului vom recâştiga controlul asupra preţului electricităţii, la nivel francez şi european„, a declarat Macron.

Un oficial de la Elysée a spus că acest lucru se va face printr-o lege franceză a energiei, menită să abordeze faptul că prețurile la gaze au determinat creșterea prețurilor la electricitate în Europa, și mai ales în Franța, pe fondul războiului din Ucraina.

El a mai adăugat că acest lucru se va realiza fără a fi nevoie să aștepte finalizarea unei reforme aflate în desfășurare la nivelul Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. Ce zice Biriș de ăștia , le fuge investitorii saui nu ! Nea Biriș mai baga o predica cu plecatul multinaționalelor din Romania , și uitate și la francezi și tradu-ne ce fac ăștia , că opresc prețul la energie și stresează piețele ( qoscarii) . Cred că și purici o să plece din Franța după spusele lui Biriș Mondialul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole