Macron spune că va discuta „în special cu Germania” pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei cu privire la „cărbune și petrol”

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat luni „favorabil” ca Uniunea Europeană să decidă noi sancţiuni împotriva Rusiei, evocând petrolul şi cărbunele, după descoperirea a sute de corpuri de civili în regiunea Kievului, de unde s-au retras trupele ruse la sfârşitul săptămânii trecute, în special la Bucha, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Ceea ce s-a petrecut la Bucha necesită un nou set de sancţiuni şi măsuri foarte clare”, a declarat preşedintele francez la France Inter. „Aşadar, ne vom coordona cu partenerii noştri europeni, în special cu Germania” în „zilele următoare”, a adăugat el, menţionând sancţiuni individuale şi măsuri cu privire la „cărbune şi petrol”.

Pe fondul a „ceea ce se întâmplă în special la Mariupol, trebuie să transmitem semnalul că demnitatea noastră colectivă şi valorile noastre sunt ceea ce apărăm”, a spus în continuare Emmanuel Macron, întrebat cu privire la Ucraina în calitate de preşedinte în exerciţiu şi nu în cea de candidat la preşedinţie.

El a reafirmat, aşa cum a făcut duminică într-un tweet, că este „extrem de şocat” de „scenele greu de suportat” de la Bucha, care trebuie condamnate „cu cea mai mare fermitate”. „Există acum dovezi clare ale crimelor de război” şi „este aproape stabilit că armata rusă” a fost cea care s-a aflat în acel orăşel unde au fost masacraţi civilii. „Justiţia internaţională trebuie să-şi spună cuvântul. Cei care se află la originea acestor crime vor trebui să fie traşi la răspundere”, căci „nu va fi pace fără să se facă dreptate”, potrivit preşedintelui francez.

Numărul total al morţilor din suburbiile Kievului, care s-au aflat aproape timp de o lună sub controlul trupelor ruse, nu se cunoaşte deocamdată. Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, corpurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite în localităţi din regiunea Kievului de unde s-au retras recent trupele ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...