MAE: Cursurile internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați, între 25 iunie și 2 iulie la Poiana Brașov

Cea de-a XXVII-a ediţie cursurilor internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi se desfăşoară, de sâmbătă până pe 2 iulie, la Poiana Braşov, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Tematicile de curs se vor raporta la contextul internaţional actual, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu orientarea preponderentă către subiecte strategice şi din sfera securităţii, păstrând totodată cadrul general pentru discuţii şi dezbateri între cursanţi şi lectori pe subiecte de interes din domeniul politicii externe, al istoriei şi culturii române, precizează un comunicat transmis de sursa citată.

La cursuri vor participa 29 de diplomaţi din străinătate (Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Georgia, Italia, San Marino, Lituania, Macedonia de Nord, Regatul Unit, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Turcia, Ungaria) şi din România, precum şi din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.

Ediţia de anul acesta a cursurilor se derulează sub egida a două momente aniversare cheie pentru diplomaţia română – 160 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Străine şi 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Potrivit MAE, cursurile „Nicolae Titulescu” reprezintă unul dintre programele reprezentative de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe, destinat viitorilor profesionişti ai domeniului, fiind şi un omagiu adus memoriei diplomatului Nicolae Titulescu, de la naşterea căruia se aniversează 140 de ani în 2022.

Prima ediţie a acestui program a avut loc în 1991 şi perpetuează, în plan simbolic, tradiţia de cinstire a memoriei lui Titulescu.

În cadrul cursurilor, în fiecare an, sunt invitaţi să susţină prelegeri specialişti din Ministerul Afacerilor Externe, mediul academic şi societatea civilă, din România şi din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole