Magistrații amână validarea lui Clotilde Armand ca primar

Magistrații Tribunalului București au decis luni să amâne cu 24 de ore pronunțarea în cazul validării  mandatului lui Clotilde Armand. Aleasă primar al Sectorului 1 București în 27 septembrie și validată de Judecătoria București, Armand nu și-a putut prelua funcția din cauza apelului formulat de 121 de persoane.

Magistrații Tribunalului București ar fi trebuit să se pronunțe astăzi, dar au decis să amâne decizia cu 24 de ore.

Într-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook, primarul ales arăta că acțiunea în instanță este de fapt o manevră politică de tergiversare a instalării sale.

„Validarea mandatului meu a fost contestată de Daniel Tudorache (primarul în funcție, n.r.), Tudor Helmut Schinagel Costea, cunoscut ca „Tubel”- candidat „independent” la Sectorul 1, Liliana Amariuței – în calitate de reprezentant a 118 persoane, Eugen Valentin Dinu. Ar fi interesant să explice „Tubel” cetățenilor cum a copiat cuvânt cu cuvânt textul apelului scris de Liliana Amariuței – reprezentanta PSD. Full copy paste”, a scris Armand.

Conform datelor AEP, Clotilde Armand (candidat susţinut de PNL şi Alianţa USR – PLUS) a câştigat alegerile din 27 septembrie cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

În data de 19 octombrie, magistrații Judecătoriei București au decis că toate aceste acuzații sunt nefondate și au validat mandatul lui Clotilde Armand. A urmat apelul formulat de cei 121 de intervenienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole