Magistrații au decis: Închiderea sălilor de fitness din cauza pandemiei este ilegală

Veste bună pentru amatorii de sport în sală, proastă pentru guvernanți: Hotărârea prin care sălile de fitness sunt închise în zonele în care rata de infectare cu coronavirus depășește nivelul de 4/1000 de locuitori a fost declarată ilegală. Decizia nu este însă definitivă.

Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au decis să anuleze parțial Hotărârea de Guvern care prevedea, printre altele, și închiderea sălilor de sport în spațiile închise în localitățile unde incidența depășea 4 la mia de locuitori.

Contestația a fost depusă la începutul lunii aprilie2021 de reprezentanții Smart Fitness Studio, care au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne având calitate de intervenient.

Judecătorii s-au pronunțat la sfârșitul acestei săptămâni.

„Anulează parţial HG nr.348/25.03.2021 pentru modificarea şi completarea Anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 308 din 26 martie 2021, în ceea ce priveşte pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1^1 şi 1^2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021 emisă de pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de către Ministerul Afacerilor Interne în interesul pârâtului Guvernul României”, se arată în motivarea instanței timișorene.

Guvernul României trebuie să plătească reclamantei suma de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, și are la dispoziție 15 zile pentru a formula recurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole