Magistrații primesc și ei un ajutor de stat! Au nevoie de parafa medicului

Publicat: 02 apr. 2024, 09:10, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Magistrații primesc și ei un ajutor de stat! Au nevoie de parafa medicului
Magistratii primesc si ei un ajutor de stat

Procurorii și judecătorii primesc și ei un ajutor de la stat, chiar dacă nu fac parte din categoria românilor aflați în pericol de sărăcie.

Așadar, magistrații primesc și ei un ajutor de stat! Nu vorbim despre toți magistrații, ci doar despre cei care activează la Înalta Curte de Casație și Justiție, care își vor putea cumpăra ochelari de vedere sau chiar lentile de contact, pe banii statului.

Magistrații primesc și ei un ajutor de stat

Salariaţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a căror activitate se desfăşoară la echipamente care au monitor vor primi, din partea angajatorului, sume de bani pentru a-şi cumpăra ochelari de vedere sau lentile de contact, doar pe baza prescripţiei medicului oftalmolog.

Dar câți bani vor primi? Ei bine, sumele maxime acordate sunt 500 de lei pentru rame și 2500 de lei pentru lentilele de ochelari, însă vor fi decontate şi consultaţiile şi manopera necesare realizării ochelarilor.

Decizia a fost luată în baza Legii privind siguranţa şi securitatea în muncă, a Directivei Consiliului UE privind condiţiile minime de securitate şi sănătate pentru lucrul la monitor, a jurisprudenţei CJUE, a Statutului judecătorilor şi procurorilor şi a HG privind condiţiile de acordare, în mod gratuit, a asistenţei medicale, medicamentelor şi protezelor pentru unele categorii de personal din sistemul justiţiei.

Decontarea în cazul preschimbării lentilelor necesare corecţiei vizuale se face la modificarea diagnosticului iniţial. În cazul în care diagnosticul rămâne neschimbat, decontarea preschimbării ochelarilor de vedere se face o dată la 2 ani, scrie antena3.ro.