Mai multe state membre UE nu vor să suporte costurile testelor PCR

Aproximativ 20 de state membre ale UE resping propunerea Parlamentului European ca ele să suporte costurile testelor PCR pentru COVID-19 efectuate de posesorii viitorului „certificat verde” digital.

Blocul comunitar doreşte să-l creeze pentru a facilita călătoriile fără restricţii între ţările UE în timp de pandemie, relatează sâmbătă agenţia spaniolă EFE, menţionând că Spania este una dintre ţările care nu agreează propunerea PE.

Potrivit Agerpres, motivele respingerii ar fi faptul că respectivele ţări nu dispun de capacitatea tehnică, logistică şi economică pentru a-şi asuma plata testelor PCR. Ele văd posibil acest lucru mai târziu, atunci când vaccinarea va avansa substanţial şi numărul testelor PCR va fi mult mai redus.

Un alt lucru încă incert este dacă testele de anticorpi pot fi considerate o dovadă adecvată că o persoană care s-a recuperat după COVID-19 este imună în faţa unei noi infecţii.

Implementarea „certificatului verde digital”, dorită de Comisia Europeană pentru luna iunie a fost unul dintre subiectele discutate de liderii statelor UE la summitul european informal pe teme sociale desfăşurat vineri şi sâmbătă la Porto.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole