Mai NOU: Cum trebuie să mergi la cumpărături în Belgia

De miercuri, numărul de belgieni, din același grup de prieteni, care pot intra în contact simultan scade de la 15 la 5 persoane pentru următoarele patru săptămâni.

Belgia a anunțat luni o înăsprire suplimentară a măsurilor de combatere a pandemiei. Pentru premierul belgian Sophie Wilmès, obiectivul este să ia în considerare „măsuri naționale suplimentare pentru a evita izolarea generalizată”, potrivit Le Parisien. În Belgia, Consiliul de Securitate Națională (CNS) a fost convocat luni de urgență, având în vedere creșterea numărului de cazuri noi de Covid-19, în special în provincia Anvers. În medie, 279 de persoane pe zi au fost infectate cu Covid-19 în Belgia în ultima săptămână, comparativ cu 163 săptămâna precedentă. Prim-ministrul chiar și-a exprimat în special „îngrijorările serioase” cu privire la „o conflagrație epidemiologică majoră”. În plus, dacă  purtarea unei măști nu este necesară în mod generalizat, este obligatorie în „multe situații”, a mai spus premierul.

Să nu dureze mai mult de 30 de minute

Astfel, evenimentele publice vor fi limitate la 100 de persoane în interior (în loc de 200) și 200 în aer liber (în loc de 400), iar măștile vor fi obligatorii. Lucrul de acasă este „recomandat cu tărie, atunci când este posibil”, spune premierul, regretând că este „din ce în ce mai puțin folosit”. De asemenea, belgienii sunt invitați să își facă singuri cumpărăturile și să nu dureze mai mult de 30 de minute.

Noile măsuri au intrat deja în vigoare sâmbătă, în special purtarea obligatorie a unei măști în locuri cu trafic ridicat (piețe, piețe de vechituri, străzi comerciale, hoteluri…). Masca este obligatorie încă din 11 iulie în transportul public, magazine, cinematografe, lăcașuri de cult, muzee și biblioteci. Dacă purtarea unei măști nu este necesară în mod generalizat, este obligatorie în „multe situații”, a subliniat premierul.

Belgia a înregistrat 66.026 de cazuri de la începutul pandemiei și 9.821 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...