Mai puțini spectatori la concertul tradiţional de Anul Nou de la Viena

În acest an, vor asista la concertul tradiţional de Anul Nou de la Viena doar 1.000 de persoane, măsura fiind luată pentru prevenirea răspândirii noii variante Omicron a coronavirusului, informează agenţia DPA.

Restul de 700 de persoane care aveau bilete și nu vor putea să mai asiste la concert, vor primi în schimb locuri rezervate la următorul concert, de pe 1 ianuarie 2023, a anunţat, luni, Filarmonica din Viena.

Decizia a fost luată în contextul în care noile reglementări privind desfăşurarea evenimentelor, anunţate de guvernul austriac săptămâna trecută pentru limitarea răspândirii noii variante a coronavirusului, mai transmisibilă, au intrat în vigoare luni.

Astfel, a fost restrâns accesul la orice eveniment care implică un public de peste 1.000 de persoane, fiind permis accesul doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care prezintă un test PCR negativ.

Organizatorii au optat pentru reducerea numărului de spectatori pentru a le oferi ocazia iubitorilor de muzică să participe chiar dacă nu s-au vaccinat cu doza a treia, ceea ce este permis cu un public mai restrâns.

Valsurile vieneze, polcile şi marşurile dirijate de Daniel Barenboim vor fi transmise în peste 90 de ţări. În afară lucărilor clasicilor Johann, Josef şi Edward Strauss, la concertul din 1 ianuarie vor fi reprezentate şi creaţii ale compozitorilor Carl Michael Ziehrer şi Joseph Hellmesberger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...