Maia Sandu a devenit oficial președintele Republicii Moldova după ce a preluat mandatul de la Igor Dodon

Maia Sandu a preluat oficial joi mandatul de președinte al Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii de învestitură care a avut loc la Palatul Republicii. La ceremonie au participat toți membrii parlamentului și ai Curţii Constituţionale.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei’, a declarat Maia Sandu.

Cu ocazia investirii sale, Maia Sandu a ținut un discurs în care a atacat dur deputaţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi Platformei ‘Pentru Moldova’, criticând legile controversate votate de această majoritate parlamentară informală.

Tot în discursul său, proaspăta președintă a Republicii Moldova a spus că își dorește alegeri parlamentare anticipate, subliniind că în parlament nu sunt 51 de deputaţi care să susţină un „guvern al poporului”.

Maia Sandu şi-a reiterat susţinerea pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi scoaterea acesteia din izolare internaţională.

Ședinţa de învestire a fost deschisă de preşedinta Legislativului, Zinaida Greceanîi.

După ceremonia de învestire, Maia Sandu a pornit pe jos spre monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt pentru a depune flori, iar pe drum a fost aclamată de oamenii adunaţi de-a lungul străzilor.

Maia Sandu este al şaselea preşedinte al Republicii Moldova. Anterior, această funcţie a fost deţinută de Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Vladimir Voronin, Nicolae Timofti şi Igor Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...