Maia Sandu: Instituţiile Republicii Moldova sunt pregătite să intervină rapid în cazul escaladării tensiunilor militare în Ucraina

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat luni cetăţenilor moldoveni în legătură cu situaţia din regiune, asigurându-i că autorităţile “sunt cu ochii pe Ucraina” şi îndemnându-i să rămână uniţi şi să nu se lase manipulaţi de propaganda care dezbină, relatează Deschide.md.

“Împreună cu guvernul şi parlamentul examinăm scenariile de dezvoltare a crizei şi evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Instituţiile statului sunt pregătite să intervină rapid pentru a asigura funcţionarea serviciilor de bază pentru cetăţeni şi a avea grijă ca activitatea cetăţenilor noştri să nu fie periclitată de consecinţele posibilelor acţiuni militare din ţara vecină”, subliniază Maia Sandu în mesajul său, menţionând totodată că “tensionarea situaţiei la frontiera ţării vecine prietene ne îngrijorează profund”.

În asemenea momente, trebuie să rămânem solidari şi uniţi. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulaţi de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferinţele noastre politice, suntem cu toţii cetăţenii Republicii Moldova“, a lansat Maia Sandu. “Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog şi negocieri diplomatice, pentru că noi ştim cât de mare e preţul războiului. E un preţ pe care nicio ţară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanţia viitorului regiunii şi al ţării noastre‘, a spus preşedinta Republicii Moldova, dând asigurări că “prioritatea statului nostru” sunt “viaţa şi siguranţa oamenilor noştri”.

În mesajul său, Maia Sandu mai subliniază că, pentru Republica Moldova, pacea şi stabilitatea în regiune sunt foarte importante, dat fiind faptul că îi permit să se concentreze pe soluţionarea problemelor ţării şi ale cetăţenilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole