Maia Sandu neagă că a solicitat deschiderea unor dosare penale opoziţiei

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a negat că în şedinţa Consiliului Suprem de Securitate din 10 august, i-a solicitat procurorului general Alexandru Stoianoglo să deschisă dosare penale împotriva opoziţiei parlemantare, inclusiv pe numele ex-preşedintelui Igor Dodon.

Pe de altă parte, Maia Sandu susţine că i-a cerut lui Stoianoglo să investigheze „cazurile de mare corupţie”. „Declaraţiile făcute astăzi de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, sunt false şi iresponsabile. La şedinţa CSS din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicaţi în cazuri mari de corupţie, părăsesc nestingherit ţara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în Moldova, ca să fie traşi la răspundere. Nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziţiei, aşa cum dezinformează Procurorul General”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Să aplice legea şi să investigheze

Maia Sandu a menţionat că i-a cerut procurorului general „să aplice legea şi să investigheze, înainte de toate, cazurile de mare corupţie”. „De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Prin declaraţiile de azi, actualul Procuror General face front comun cu penalii, devenind instrument şi complice în acelaşi timp, şi îşi trădează frica faţă de acţiunile noii guvernări de curăţare a sistemului. Nici dl Stoianoglo, nici corupţii pe care încearcă să îi protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importantă reformă de care are nevoie ţara – curăţarea sistemului judecătoresc şi cel al procuraturii de influenţa grupărilor corupte”, a mai spus Maia Sandu.

Procurarul general Alexandru Stoianolgo a dezvăluit joi, 19 august, că preşedintele Maia Sandu i-ar fi reproşat, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate, de ce încă nu a deschis dosare penale pe numele mai multor deputaţi din opoziţie, potrivit Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...