Mâine se DESCHIDE Turnul Eiffel. Află în ce condiții

Celebrul Turn Eiffel – unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, cu şapte milioane de vizitatori pe an – a fost închis pe 13 martie , cauza fiind, desigur, pandemia. De fapt, a fost închis chiar înainte de impunerea carantinei generalizate în Franţa, pe 17 martie.

Administratorii acestui simbol al Parisului, celebru la nivel mondial, nu au renunţat însă, în aceste trei luni, la iluminarea nocturnă a edificiului, al cărei punct culminant îl reprezintă „farul”: două fascicule de lumină care ajung până la o distanţă de 80 de kilometri. Circa 336 de proiectoare contribuie la spectacol, alături de 20.000 de becuri distribuite pe structură pentru a lumina edificiul timp de cinci minute la începutul fiecărei ore nocture.

Vizitatorii vor putea urca în turn începând cu ora 10:00 (ora 08:00 GMT)

Iată că acum, emblematicul monument francez care domină Parisul de la înălţimea celor 324 de metri ai săi, se redeschide joi pentru public. În speranţa de a atrage locuitorii regiunii Paris, în absenţa turiştilor străini tradiţionali, încă rari în capitală, după informează presa franceză. Redeschiderea se va face sub auspiciile unor măsuri stricte de siguranţă, ce includ urmarea unor trasee marcate prin săgeţi, purtarea obligatorie a măştilor, limitarea numărului de vizitatori şi respectarea distanţei între persoane.

Iniţial, vor fi posibile doar vizitele pe scări, până la etajul al doilea. La începutul lunii iulie, dacă situaţia sanitară o va permite, ascensoarele ar putea fi redeschise până la etajul al doilea, însă nu şi cele mai mici, care transportă vizitatorii de la al doilea etaj în vârf.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...