Maltezii de la Adventum Group au achiziționat Hermes Business Campus, proiect office de 75.000 mp

CBRE România a asistat Adventum Group, un manager de investiții imobiliare concentrat pe regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), în intrarea pe piața imobiliară din România. Adventum a cumpărat Hermes Business Campus, un complex de birouri amplasat în nordul Bucureștiului. Prima investiție realizată de Adventum în România reprezintă cea mai mare tranzacție de birouri din București din acest an, precum și cea mai mare investiție a unui nou jucător imobiliar în România din 2018 și până în prezent. De asemenea, casa de avocatură PeliPartners a asistat Adventum Quartum, un fond de investiții maltez în achiziționarea complexului de birouri Hermes Business Campus de la grupul Atenor.

Aceasta achizitie este cea mai mare tranzactie din sectorul imobiliar din 2021 si marcheaza intrarea grupului Adventum pe piata din Romania. Tranzacția e estimată lacirca 150 milioane de euro.

Dimensiunea record a acestei tranzacții încheiate de clientul nostru, Adventum, este un semn important de încredere pentru piața românească, fiind cea mai mare intrare pe piața locală din ultimii trei ani. Este, de asemenea, un vot de încredere pentru piața de închirieri de birouri. Investitorii revin cu încredere către acest segment și ne așteptăm ca sectorul de birouri să fie focusul în anul următor”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE România.

Hermes Business Campus, 75.000 mp

Cu o suprafață totală de 75.000 de metri pătrați, Hermes Business Campus (HBC) a fost achiziționat de Adventum pentru fondul imobiliar Quartum, care deține acum peste 200.000 de metri pătrați închiriabili în Polonia, Ungaria și România. Primele două clădiri, HBC 1 și HBC 2, sunt închiriate integral către chiriași precum DB Schenker, Luxoft, Lavalin, Mondelez, Ambasada Olandei și Xerox, iar ultima clădire, HBC 3, va continua să fie ocupată în totalitate de Genpact, pentru cel puțin următorii șapte ani.

Ce este important de remarcat este faptul că ambele tranzacții, Hermes Business Campus și Campus 6.2 și 6.3, unde CBRE a asistat de asemenea cumpărătorul, marchează revenirea unei tendințe pe piața de birouri: tranzacționarea proiectelor mari, care cuprind mai multe clădiri. Acesta este un răspuns natural la cererea mare pentru închirieri pe care am văzut-o încă din 2016, când a existat un flux constant de chiriași noi care lansează afaceri în România”, a adăugat Mihai Pătrulescu.

O jumătate de an dinamică pentru România: 17 tranzacții semnate

Volumul total al investițiilor imobiliare în România a atins 303,6 milioane de euro în prima jumătate a anului, cu 21% sub nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit celor mai recente date CBRE Research. În primele șase luni, au fost semnate 17 tranzacții cu o valoare medie de 17,8 milioane de euro, fiind considerată o primă jumătate a anului foarte dinamică.

Bucureștiul a atras mai mult de jumătate din volumul investițiilor, respectiv 67%, în cinci tranzacții cu birouri și hoteluri, în timp ce 12 oferte reprezentând 33% din volumul total au fost semnate în orașele regionale, care au atras în special investitorii în căutare de proiecte industriale.

În ceea ce privește naționalitatea investitorilor, cel mai mult capital, 67% din volumul total, a fost adus de austrieci, urmați de americani și cehi, fiecare cu o cotă de 8% din capitalul investit. Au participat și cumpărători din Africa de Sud, Suedia, Elveția, Germania și Grecia cu procente de 6%, 5%, 4%, 3% și 2%, în timp ce românii au contribuit cu doar 1% la volumul investițiilor imobiliare din primul semestru, conform CBRE Research.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole