Mama lui Alexei Navalnîi a primit trupul neînsuflețut al fiului ei. ”Înmormântarea este în așteptare”

Publicat: 24 feb. 2024, 21:44, de Cezar Andrei, în Internațional , ? cititori
Mama lui Alexei Navalnîi a primit trupul neînsuflețut al fiului ei. ”Înmormântarea este în așteptare”
Alexei Navalnîi

Mama lui Alexei Navalnîi a fost anunțată că trebuie să aștepte 14 zile pentru a primi trupul neînsuflețit al fiului său, deoarece autoritățile efectuează o „analiză chimică”, scrie The Independent.

Update:

Trupul neînsuflețit al opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, a anunțat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

„Corpul lui Aleksei a fost predat mamei sale. Multe mulțumiri tuturor celor care au cerut acest lucru alături de noi. Ludmila Ivanovna se află încă în Salekhard. Înmormântarea este în așteptare. Nu știm dacă autoritățile vor interveni pentru a se desfășura așa cum dorește familia și cum merită Aleksei. Vă vom informa de îndată ce vom avea vești”, a postat Kira Iarmîș pe rețelele de socializare.

Știre inițială:

Această decizie va crește suspiciunile că principalul critic al lui Vladimir Putin a fost otrăvit. Soția lui Navalnîi, Iulia Navalnaya, a declarat luni că Krmelinul așteaptă ca urmele agentului neurotoxic Novichok să dispară din corpul său, în timp ce a promis că va dezvălui numele ucigașilor săi.

Te-ar putea interesa și: Navalnîi, un inamic de temut al cărui nume nu a fost niciodată pronunțat de Putin

Vladimir Putin mi-a ucis soțul … Știm exact de ce Putin l-a ucis pe Alexei acum trei zile. Vă vom spune în curând despre asta”, a transmis aceasta luni, într-un mesaj video, în timpul unei întâlniri cu miniștrii de externe ai UE la Bruxelles.

Se pare că trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost dus la morga Spitalului Clinic Districtual Salekhard, a declarat o sursă medicală pentru ziarul rus independent Novaya Gazeta Europe.

Cu toate acestea, mama principalului critic al lui Vladimir Putin, Lyudmila Navalnaya, și avocații săi au fost blocați să acceseze morga luni dimineață, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt Kira Yarmysh pe X, fostul Twitter.

”Acoperirea urmelor crimei lor”

Și aliatul lui Alexei Navalnîi, Ivan Jdanov, a atacat autoritățile ruse pentru întârzierea predării cadavrului criticului lui Putin și i-a numit pe aceștia ”lachei și mincinoși”.

”Este clar ce fac acum – acoperă urmele crimei lor”, a scris el luni.

De la moartea lui Navalnîi, aproape 400 de persoane au fost reținute de poliție în Rusia în timp ce se îndreptau spre locurile memoriale pentru a-i aduce un omagiu lui Navalnîi, potrivit OVD-Info, un grup care monitorizează arestările politice.

Ambasadorii SUA și al Marii Britanii au deplâns, de asemenea, moartea lui Navalnîi la un memorial din Moscova.