Situație critică la Timișoara. Managerul de la Victor Babeș: Am refuzat un copil de 10 ani

Publicat: 24 oct. 2020, 13:35, de Raluca I. Heroiu, în COVID 19 , ? cititori
Situație critică la Timișoara. Managerul de la Victor Babeș: Am refuzat un copil de 10 ani

În multe spitale din țară situația este critică din cauza lipsei de paturi pentru pacienți. Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara recunoaște că unitatea medicală s-a aflat chiar în situația de a refuza să interneze un copil de doar 10 ani.

„Noi am refuzat un copil de 10 ani și ni s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”, a spus managerul spitalului „Victor Babeș”, la Realitatea Plus, potrivit B1 TV.

Medicul Cristian Oancea atrage atenția că în spitale nu sunt suficiente locuri pentru a trata toți pacienții.

„Prin mediatizarea acestor cazuri, încerc să atrag atenția prin ce trecem. O să ajungem să fim niște actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forța resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile”, mai spune acesta.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt internate 211 persoane confirmate cu Covid-19, iar 33 la ATI.

„Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte mască și să ”gândească”. Îndemn și eu: haideți să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinții.”, a mai spus medicul Cristian Oancea la RealitateaPlus.

„La noi comorbidități nu sunt stabilite. Fiecare pacient are un grad de comorbiditate și toate acestea complică actul terapeutic. Problema este că pacienții ajung în forme severe de boală. Stau acasă până când nu mai pot. Le este frică de stigmatul care se abate asupra spitalelor. Ajung la noi în forme avansate aproape de terapie intensivă. În ritmul acesta, acum suntem la 80% din capacitatea la nivel național de la Terapie Intensivă, în maxim două săptămâni, două săptămâni și jumătate, vom atinge maximul la Terapie Intensivă. Ce vom face atunci”, mai adaugă acesta.