Mănăstirea din Sviatogirski, devenită adăpost pentru sute de refugiați, distrusă de ruși

Un atac aerian a lovit Sfânta Lavră Adormirea Maicii Domnului din Sviatogirski, o mănăstire ortodoxă din regiunea Doneţk (est) din Ucraina, a anunţat Parlamentul ţării, într-o postare pe Telegram, conform CNN.

Mai multe persoane au fost rănite şi transportate la un spital din oraşul Sviatogirsk, iar altele au fost tratate la faţa locului. Nimeni nu a fost ucis, se arată în comunicatul parlamentului.

Explozia, care a izbucnit noaptea trecută în jurul orei 22.00, ora locală, s-a produs la 50 de metri de un pod care leagă malul drept şi cel stâng al râului Siverskyi Doneţ, în apropiere de una dintre intrările în mănăstire.

Explozia a deteriorat ferestrele bisericii mănăstirii şi a spart ferestrele şi uşile unui hotel din apropiere.

Aproximativ 520 de refugiaţi se adăposteau în lăcaşul de cult, inclusiv 200 de copii. În Sviatogirsk sunt aproximativ 10.000 de refugiaţi şi localnici, se mai arată în comunicat.

Episcopul mănăstirii, Mitropolitul Arsenie, a declarat că nu există unităţi militare în Sviatogirsk şi că atacul a fost făcut asupra unui ”oraş paşnic” şi asupra unuia dintre cele mai sfinte locuri ale Ucrainei.

Mănăstirea din Sviatogirsk face parte din Biserica Ortodoxă Ucraineană şi datează încă din anul 1526. În interiorul lăcaşului de cult se regăsesc moaştele Sfântului Ioan Sihastrul din Sviatogirsk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...