Manifestație la Berlin: 18.000 de germani au cerut eliminarea restricțiilor

Circa 18.000 de participanţi la o manifestație împotriva portului măştii şi a restricţiilor pentru limitarea răspândirii pandemiei au fost dispersați de poliție.

Aproape 3.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi astăzi în Berlin pentru ține sub control mai întâi o manifestastație la care au participat 18.000 de persoane și, mai apoi, grupurile care au decis să continue protestul în diferite moduri.

Poliţia i-a dispersat sâmbătă pe manifestanţii împotriva portului măştii şi restricţiilor pentru limitarea răspândirii pandemiei, după ce cei circa 18.000 de participanţi nu au respectat regulile de bază, relatează AFP şi dpa.

„Distanţarea minimă nu este respectată de majoritatea manifestanţilor în pofida cererilor repetate. De aceea nu există altă posibilitate decât dizolvarea adunării” a anunţat poliţia germană înainte de a dispersa manifestația.

Polițiștii au precizat pe Twitter și că l-au abordat pe organizatorul principal al demonstraţiei pentru a-l atenţiona că nu se respectă distanţarea minimă şi participanţii nu poartă măşti. După o lungă aşteptare şi negocieri cu organizatorii, poliţia a trebuit să intervină.

Pe lângă afișe și bannere cu mesaje ca „Opriţi nebunia coronavirusului” sau „Puneţi capăt dictaturii coronavirusului”unii dintre manifestanți au purtat simboluri ale extremei drepte.

Manifestaţia a fost permisă după o decizie a Înalţii curţi administrative a Berlinului şi landului Brandenburg care a confirmat sâmbătă că o interdicţie a poliţiei emisă anterior nu era valabilă.

Un purtător de cuvânt al tribunalului administrativ a precizat însă că demonstraţia poate avea loc atâta timp cât se respectă condiţiile, precum menţinerea distanţării.

Trafic blocat

După dispersarea manifestației principale mai mulkte grupuri de persoane au continuat să blocheze traficul rutier și pietonal în alte zone ale Berlinului astfel încât poliția a fost nevoită să intervină din nou.

O persoană a fost arestată după ce a aruncat cu o sticlă, iar un container a fost incendiat pe Friedrichstrasse, o arteră comercială foarte circulată.

În imaginile prezentate de media locale pot fi văzuţi protestatari târâţi de poliţişti de la locul protestelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...