MApN: Incendiu de vegetaţie în Poligonul Babadag, în urma exerciţiilor militarilor francezi; 400 de hectare afectate

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Poligonul Babadag, vineri, în jurul orei 13,00, în urma activităţilor executate de militari francezi, respectiv trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de şanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala.

Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 de metri sud-est de poligon.

MApN informează că forţele şi mijloacele de intervenţie ale ministerului, împreună cu forţele şi mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea intervin pentru stingerea incendiului.

ISU Tulcea a transmis că focul a cuprins aproximativ 150 hectare de vegetaţie uscată din zona Poligonului Babadag şi aproximativ 250 hectare de izlaz în comuna Jurilovca.

De asemenea, reprezentanţii ministerului român precizează că nu au fost înregistrate victime umane.

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare, arată MApN.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în zona localităţilor Sălcioara, Enisala şi la Poligonul Babadag. La faţa locului au fost direcţionate trei autospeciale de stingere, una din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag şi două autospeciale din cadrul Detaşamentului Tulcea, din care una de capacitate mare. Au mai intervenit SVSU Jurilovca cu două autocisterne şi două tractoare şi SVSU Sarichioi cu o autospecială de stingere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...