Maraton de vaccinare anti-coronavirus la București

Maratonul vaccinării anti-coronavirus din București va avea loc în perioada 7 – 10 mai.

Maratonul vaccinării de la Bucureşti va începe vineri, 7 mai, la ora 16,00 şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8,00.

Sute de medici, studenţi şi asistenţi medicali vor participa la acest maraton care se va ține la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României.

„Maratonul Vaccinării” de la Bucureşti este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„Comunitatea academică din cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti îşi doreşte să susţină procesul de creştere a numărului persoanelor vaccinate din Capitală împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru că numai astfel putem să ne întoarcem cu toţii la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemia de COVID-19. „Maratonul Vaccinării” – ediţia Bucureşti reprezintă încă un pas important pentru a atinge un nivel de imunizare a populaţiei suficient de ridicat astfel încât la nivelul întregii societăţi să începem o revenire la normalitate în raport cu pandemia. Fiecare persoană vaccinată contează. Cu fiecare dintre noi vaccinat contribuim la redeschiderea teatrelor, la desfăşurarea de activităţi recreative, la relansarea economiei, practic, la revenirea la activitatea noastră de dinaintea acestei crize sanitare. Nu vrem să doborâm recorduri în cifre, vrem însă să contribuim la atingerea unui record de responsabilitate”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”, citat de Agerpres.

Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai.

„Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la „Maratonul Vaccinării” – ediţia Bucureşti, în baza cărţii de identitate, fără programare. Minorii peste 16 ani vor trebui să fie însoţiţi de părinte/ tutore, care să îşi dea acordul în scris”, afirmă organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...