Marcel Boloş a pus ochii pe “mii de hectare” de terenuri neproductive. Unde le-a găsit și ce vrea să facă cu ele

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, susține că instuția pe care o coordonează lucrează la un program de investiții în energia verde, care ar viza instalarea de panouri fotovoltaice pe terenurile agricole neproductive ale Agenției Domeniilor Statului (ADS). De asemenea, se are în vedere și producția de energie eoliană.

„Energia este capitolul cse au în vedereu cea mai mare greutate în acest moment. Sunt conturate investiţii în energia verde. Avem în vedere ca pe terenurile neproductive ale Agenţiei Domeniilor Statului să realizăm parcuri fotovoltaice, de energie solară. Este vorba despre mii de hectare. De asemenea este pregătit un proiect pe energie eoliană, destul de promiţător”, a declarat ministrul Marcel Boloș la Conferinţa „România – Strategia dezvoltării”.

Oficialul spune că dacă cele două proiecte se implementează, ele vor însemna şi producerea de hidrogen verde şi încă în cantităţi importante.

„Puterea instalată va fi la un parc de 1500 MWh, iar la celălalt de 380 MWh, ceea ce înseamnă că vom avea suficiente rezerve de energie verde şi sper să avem o negociere cu Comisia Europeană care să ducă la bun sfârşit aceste proiecte”, a mai afirmat Boloș.

Despre aceste proiecte se menționează și în Raportul de actiivtate al ADS pe acest an, care menționează și ceilalți parteneri implicați – Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Transelectrica și Hidroelectrica. Astfel, ADS trebuie să identifice terenuri ce nu pot fi folosite în agricultură, acestea urmând să fie concesionate în vederea folosirii în scop de utilitate strategică națională.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...