Marcel Ciolacu, 3 promisiuni cu greutate! ”România intră în Schengen până la final de an”

Publicat: 04 mart. 2024, 23:23, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu, 3 promisiuni cu greutate! ”România intră în Schengen până la final de an”
Marcel Ciolacu, 3 promisiuni cu greutate

Marcel Ciolacu a fost invitat luni într-o emisiune de televiziune, unde a venit cu trei promisiuni cu greutate pentru toți românii!

Marcel Ciolacu a venit cu trei promisiuni în fața românilor! Premierul României a promis că România va intra și terestru în Schengen, românii vor putea călători fără vize în SUA, dar a vorbit și despre acordul privind dubla cetățenie pentru românii din Spania.

Marcel Ciolacu a făcut 3 promisiuni cu greutate

„Această decizie a fost luată la nivel politic, atât în guvernul spaniol, cât și în cel român. Ministerul Afacerilor Externe a finalizat negocierile cu privire la dubla cetățenie în al doilea stat european, după Franța, în care un român nu trebuie să renunțe la cetățenia sa pentru a obține cetățenia spaniolă. În următoarele 2-3 luni, acordul trebuie să treacă prin etapa de tratat interstatal și să fie semnat de premier sau președinte, dar oricum trebuie să fie ratificat de Parlament, atât în Spania, cât și în România“, a explicat Ciolacu.

Despre o întâlnire cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, Ciolacu a spus că nu este prevăzută momentan o astfel de întâlnire, dar este sigur că România va intra foarte curând în Spațiul Schengen.

„Peste o lună, România va intra, aerian și maritim, în Schengen. Este normal să avem o atenție și mai mare, vor fi provocări mai mari, fiind la început. Eu vă garantez că până la sfârșitul acestui an, România va intra în Schengen Terestru. Este firesc să facă acest pas.

Anul viitor, România nu va mai avea nevoie de vize pentru Statele Unite. În plus, în 2026, România va intra în OECD – cel mai important proiect de țară. Acestea sunt cele mai importante obiective asumate de politicienii din România. Odată ce vom deveni membri ai OECD, România va fi alături de cele mai dezvoltate state din lume, iar nimeni nu va mai putea împiedica progresul țării. Aderarea la OECD va atrage cele mai mari investiții”, a spus Ciolacu, la Antena 3 CNN.