Spitale noi în România, primele după Revoluție! Premierul Marcel Ciolacu a semnat documentele

Publicat: 28 feb. 2024, 11:29, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Spitale noi în România, primele după Revoluție! Premierul Marcel Ciolacu a semnat documentele
Spitale noi in Romania, primele dupa Revolutie

Premierul Marcel Ciolacu a recunoscut că îi este jenă să mai vorbească despre spitalele regionale, după ce atâția politicieni și-au făcut campanie pe acest subiect, însă spune că de data aceasta sunt bani, iar lucrările chiar vor începe.

Așadar se pare că România chiar va avea spitale noi, după zeci de ani în care politicienii și-au făcut campanii electorale pe această temă, fără a veni cu nimic concret. Premierul Marcel Ciolacu a recunoscut că îi este și jenă să le mai vorbească românilor despre faimoasele spitale regionale însă de data aceasta premierul a transmis că a semnat deja actele oficiale pentru începerea lucrărilor.

Spitale noi în România, primele după Revoluție

Premierul Marcel Ciolacu a semnat oficial documentele pentru începerea lucrărilor la spitalele regionale de la Iași și Cluj. Acestea vor costa 1,5 miliarde de euro și sunt finanțate prin PNRR. Lucrările au ca terme limită anul 2026.

„Când e vorba de construcții de infrastructură mai ales în sănătate e un moment de mândrie. O spun fără nicio reținere, ca și prim-ministru e normal să fiu mândru, dar parcă am o jenă de a mai vorbi încă o dată despre spitalele regionale. De 15 ani toți politicienii din România, toate Guvernele, toți miniștrii sănătății au vorbit și și-au pus în oferta electorală cele trei spitale regionale, de la Iași, Cluj și Craiova. Parcă este un moment când îi văd și pe reprezentanții constructorilor, e un moment care pare un pic ireal”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a spus că săptămâna viitoare vor fi încheiate procedurile și pentru cel de-al treilea spital regional, cel din Craiova.

„Au parcurs toate procedurile, cred că ați avut și contestații, nu știu, ar fi fost culmea în România să nu existe contestații, și în sfârșit am semnat construcția la două spitale regionale, la cel de la Cluj și la cel de la Iași. Urmează, din câte am înțeles, săptămâna viitoare să se închidă procedurile și la Spitalul regional de la Craiova”, a arătat premierul.