Marcel Ciolacu a anunțat că Rafila și rectorul UMF Târgu Mureș vor fi miniștri în guvernul PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul pe care îl pregătește social-democrații, în cazul în care vor câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, ar putea fi condus de un tehnocrat, iar printre miniștri se vor număra Alexandru Rafila și Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie de la Târgu Mureș.

„În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. (…) Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a afirmat joi liderul PSD, Marcel Ciolacu.
Cât despre propunerea la Finanțe a lui Cristian Socol, liderul PSD spune că acesta este un profesor respectat şi „un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică”.

Întrebat dacă și-ar asuma funcția de premier, Ciolacu a spus că nu crede că premierul trebuie să fie și lider de partid. Ciolacu nu a respins ideea ca un specialist să fie propus pentru această funcție.

„E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (…) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (…). Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier – n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...