Marcel Ciolacu a decis: PSD şi PNL fac majoritate în Consiliul General al Capitalei

Publicat: 12 iun. 2024, 19:53, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu a decis: PSD şi PNL fac majoritate în Consiliul General al Capitalei
sursa: google

Marcel Ciolacu a făcut un anunț important, în urma ședinței coaliției. Astfel, premierul anunță că PSD şi PNL au decis să facă majoritate în Consiliul General al Capitalei. Astfel, dorința lui Nicușor Dan, ca liberalii și Alianța Dreapta Unită să colaboreze, rămâne doar o amintire.

Marcel Ciolacu, despre majoritatea PSD/PNL

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a comunicat miercuri, 12 iunie, că PSD și PNL au convenit în cadrul ședinței coaliției să formeze o majoritate în Consiliul General al Capitalei. Astfel, intenția lui Nicușor Dan, ca liberalii și Alianța Dreapta Unită să alcătuiască o majoritate, nu se va materializa.

„Ceea ce am decis este – unde am candidat împreună, să creăm majorităţi împreună, cum este Braşov, Timiş. Unde avem fiecare majorităţi singuri este decizia organizaţiilor, în rest, ne vom întâlni cu fiecare preşedinte de organizaţie, atât eu cât şi domnul Ciucă, şi vom vorbi despre majorităţi şi de abordare”, a declarat Marcel Ciolacu.

În timpul campaniei electorale pentru al doilea mandat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a ales să nu îl atace pe Sebastian Burduja, candidatul liberal, pentru a păstra deschisă posibilitatea de negociere cu PNL.

Cu toate că a fost menajat de Nicușor Dan, Sebastian Burduja a obținut doar sub 8% din voturile bucureștenilor, adică puțin peste 50.000 de voturi.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat într-un interviu televizat că, în cazul în care PSD nu îl va susține pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, în alegerile prezidențiale, liberalii vor căuta sprijinul altor formațiuni politice de dreapta.

După câștigarea celui de-al doilea mandat, Nicușor Dan a exprimat din nou speranța unei colaborări cu PNL în cadrul Consiliului General. Cu toate acestea, planurile liderului PSD par a fi cu totul altele și nu îl includ pe primarul general.

„Am hotărât că vom crea majoritate la Consiliul General al Capitalei – PSD şi PNL. (…) Eu vă spun ce am făcut împreună cu domnul secretar general Bode, cu domnul secretar general Stănescu, am trecut pentru fixarea cunoştinţelor, exact aşa s-a exprimat domnul Bode, şi am trecut aceste puncte”, a mai spus premierul.

Întrebat despre declarația liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind dorința de a forma o alianță politică între social-democrați și PNL, și dacă este posibil ca PSD să îl susțină pe el la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a subliniat că fiecare partid trebuie să-și mobilizeze propriul electorat și să-și stabilească propriile opțiuni pentru a intra în alegerile următoare.

„Vă spun încă o dată pe cifre – dacă ne uităm la cifrele obţinute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid.

Ca atare, în momentul de faţă, susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni şi argumente pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi în cele generale”, a transmis liderul PNL