Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, contraziceri cu privire la data alegerilor prezidențiale: ‘Noi avem o decizie luată în coaliție’

Publicat: 12 iun. 2024, 16:38, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, contraziceri cu privire la data alegerilor prezidențiale: 'Noi avem o decizie luată în coaliție'

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au ajuns la contraziceri clare în ceea ce privește data alegerilor prezindențiale. În timp ce premierul susține că decizia a fost deja luată și acestea se vor desfășura în septembrie, Președintele PNL nu neagă posibilitatea de a fi reprogramate în decembrie.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au ajuns la contradicții

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a menționat miercuri că, deoarece nu există încă o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor prezidențiale, se poate discuta despre avantajele și dezavantajele unei campanii electorale în timpul verii sau despre organizarea alegerilor aproape de cele parlamentare, a relatat news.ro.

Ciucă a fost întrebat la sediul partidului dacă data alegerilor prezidențiale ar putea fi stabilită în luna decembrie, așa cum se organizează de obicei. El a răspuns că, în absența unei hotărâri de guvern definitive, se poate lua în considerare atât varianta unei campanii de vară, cât și varianta organizării alegerilor aproape de cele parlamentare, unde au avut loc în mod tradițional.

„Alegerile, în momentul de faţă, neexistând încă o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor, poate să intre în discuţie şi să analizăm, să vedem care sunt părţile bune, care sunt părţile mai puţin bune, vizavi de o campanie în timp de vară, sau să le ducem acolo unde într-adevăr au fost de-a lungul timpului, aproape de alegerile parlamentare”, a spus Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri că data alegerilor prezidențiale a fost deja stabilită de coaliție. Ciolacu a subliniat că s-a luat decizia ca alegerile să aibă loc în septembrie și că nimeni nu a redeschis această temă. El a adăugat că nu s-a discutat despre vreo schimbare în această privință.

„Noi avem o decizie luată în coaliție. Ele sunt în septembrie. Eu nu știu. Nimeni nu a redeschis această temă. Problema este că nu s-a discutat așa ceva”, a spus Ciolacu.

Nicolae Ciucă a afirmat că, în opinia sa, coaliția PSD-PNL poate continua să funcționeze chiar dacă el va fi adversar politic cu Marcel Ciolacu în alegerile prezidențiale. Ciucă a subliniat că această confruntare politică nu va fi una ușoară, dar guvernarea rămâne o chestiune foarte serioasă.

El a adăugat că, la fel ca în campania pentru alegerile locale, se va concentra pe proiecte și obiective, menținând un nivel de decență necesar pentru fiecare cetățean.