Marcel Ciolacu anunță ridicarea vizelor pentru SUA

Publicat: 13 mai 2024, 06:18, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu anunță ridicarea vizelor pentru SUA
Foto: RPTV.RO

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț istoric provocând un val de entuziasm printre românii dornici de a explora Statele Unite ale Americii. Într-o declarație transmisă la postul de televiziune Antena 3, Ciolacu a confirmat că, începând cu acest an fiscal, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în SUA.

„Așteptarea a luat sfârșit! Anunț cu bucurie că românii se vor putea bucura de călătorii în Statele Unite fără a fi nevoie de vize, începând de anul acesta”, a declarat premierul. El a îndemnat cetățenii să profite de această oportunitate istorică și să se mobilizeze pentru a-și înnoi vizele înainte de aplicarea noului regulament.

Cu toate acestea, Ciolacu a subliniat importanța implicării continue a românilor în procesul de înnoire a vizelor, subliniind că este necesară o mobilizare susținută. „Este un moment istoric în care trebuie să ne implicăm cu toții”, a adăugat el.

În plus, premierul a avansat și perspective încurajatoare privind aderarea României la Spațiul Schengen, inclusiv deschiderea frontierei terestre. „Sunt ferm convins că vom intra și terestru anul acesta”, a declarat Ciolacu, oferind o viziune optimistă asupra integrării depline a României în comunitatea europeană.

Această mișcare revoluționară vine în contextul Programului Visa Waiver, care va permite majorității cetățenilor din țările participante să călătorească în SUA în scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă de maximum 90 de zile, fără a fi nevoie de o viză tradițională. În schimb, cetățenii trebuie să solicite o autorizație prin Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriilor (ESTA) înainte de plecare.

Această schimbare va deschide noi oportunități pentru români să exploreze cultura, istoria și peisajele Americii fără bariere administrative. Cu ridicarea vizelor pentru SUA și perspectivele promițătoare ale aderării la Schengen, românii se apropie tot mai mult de oportunități de călătorie fără precedent.