Marcel Ciolacu, către șefii de CJ și primari: „Cine are două mandate, să nu mai candideze!”

Președintele PSD are de gând să propună ca primarii și șefii de consilii județene care au deja două mandate să nu mai candideze.

Ciolacu a declarat că le va cere celor care au deja două mandate de primar sau președinte de CJ să nu mai candideze, „să se orienteze spre alte provocări”.

„Din punctul meu de vedere, nicio persoană nu trebuie să stea într-o funcție administrativă, locală sau centrală, mai mult de două mandate. Încet-încet, poate e în firea omului, te îndepărtezi de realitate. Eu nu am văzut altceva la televizor și din atitudinea domnului Buzatu decât faptul că nu mai era în lumea reală. (…) Au rămas foarte puțini. Ce pot să promit foarte clar e ceea ce am făcut și la alegerile trecute. Nimeni care are o problema penală nu va candida din partea PSD, nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe listele PSD. E prima măsură.

Apoi voi încerca cu toți cei care sunt de foarte mult timp în funcții administrative să avem o discuție să încercăm să se orienteze către alte provocări”, a mai susținut șeful PSD.

Printre aceștia se află și un apropiat al lui Ciolacu, Constantin Toma. Acesta este primar al Buzăului la al doilea mandat.

Toma a declarat recent că tot Ciolacu este cel care l-a convins să candideze la Primăria Buzăului, în 2016.

„Am trecut prin clipe grele și probabil șocurile astea te și trezesc așa. În 2013, am intrat cu un holding pe care îl aveam atunci plecat de la zero… am trecut și printr-un faliment. După 3 ani de chin, actualul prim-ministru al României, domnul Marcel Ciolacu, mi-a spus: m-am gândit la yine că ai putea să fii un candidat de primar. Și i-am zis: Marcel, îmi pare foarte rău, dar eu nu m-aș vota pentru că, uite, sunt în situația asta nenorocită. Bineînțeles că el a fost un șmecher”, a spus Toma.

1 COMENTARIU

  1. Apreciem acest demers, însă suntem extrem de sceptici. Ceea ce poate guvernul sa facă este sa limiteze timpul alocat unei funcții de conducere din sistemul public și, în special, cel al funcționarilor publici. Fără criterii concrete de performanță, un f.p de conducere rămâne 20 ani, chiar peste, director fără vreo realizare măsurabila și, culmea, devine profesionist în domeniu, strict, prin trecerea timpului, căci, fără indicatori/tinte/praguri, instituțiile merg din inerție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole