Marcel Ciolacu: Dacă moțiunea USR-AUR va ajunge la vot, PSD o va vota. Mergem până la capăt – alegeri anticipate

Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, social-democraţii o vor vota, dar numai în contextul în care există perspectiva unor alegeri anticipate, a afirmat, duminică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Altfel, a spus liderul social-democrat la finalul Biroului Politic Naţional al PSD, partidul său are în vedere o moţiune comună cu USR PLUS şi AUR.

Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR-AUR trebuie să susţină acest demers. Dacă moţiunea alianţei USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să vorbim cu USR şi AUR să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentru a avea cele 234 de voturi şi în 10 minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să plece„, a declarat liderul social-democrat.

Preşedintele PSD a spus că moţiunea de cenzură a PSD, prezentată joi, are „157 de semnături legale”.

Am invitat atunci USR PLUS şi AUR să discutăm pe marginea textului şi să depunem împreună o moţiune care să aibă minim 234 de semnături. USR PLUS a ales însă o alianţă cu AUR şi cu aroganţa specifică nu au dat niciun semn. Nu au făcut nici măcar gestul minim de a ne transmite textul moţiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-şi creşte vizibilitatea publică„, a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democrat a spus că PSD nu se va implica în disputa din coaliţia de guvernare.

În acest moment, pe circuitul parlamentar există o moţiune de cenzură. Aşteptăm decizia Biroului Permanent Reunit. PSD-ul va participa la această şedinţă. Nu vă aşteptaţi ca PSD-ul să intervină în disputa dintre USR şi PNL la acest Birou Permanent Reunit„, a concluzionat Marcel Ciolacu. 

Nu vrem să participăm la șantaj

Ciolacu a mai arătat că PSD nu vrea să fie parte a unui şantaj şi va depune moţiune de cenzură când va avea 234 de semnături.

Nu poţi să foloseşti PSD-ul să depună o moţiune de cenzură şi tu prin spatele uşilor să negociezi ce-ţi doreşti de la primul ministru sau faci un şantaj. PSD-ul nu vrea să fie parte a unui şantaj. Eu personal nu vreau să-mi car colegii pe la DNA pentru că au participat la un şantaj şi atunci, în momentul în care semnezi o moţiune, îţi asumi că vei merge şi vei şi vota (…) nu foloseşti semnătura celui mai mare partid din România ca să negociezi tu în interiorul Coaliţiei sau a Guvernului. Dacă doreşti să-ţi asumi, vii şi semnezi. Ceea ce m-a întristat cel mai mult a fost că nici domnul Barna, nici domnul Cioloş, nici domnul Simion George nu ne-au trimis nici măcar textul moţiunii, lucru pe care l-am făcut de fiecare dată şi am respectat fiecare coleg şi fiecare lider de partid parlamentar şi neparlamentar„, a spus Marcel Ciolacu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole