Marcel Ciolacu: De Ziua Națională celebrăm mândria, unitatea și curajul eroic al înaintașilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Ziua Naţională este momentul în care „celebrăm mândria, unitatea, solidaritatea, tăria de caracter şi curajul eroic al înaintaşilor noştri”.

„Ziua Naţională este momentul în care celebrăm mândria, unitatea, solidaritatea, tăria de caracter şi curajul eroic al înaintaşilor noştri. Pentru mine, în acest an, 1 decembrie reprezintă şi altceva extrem de important în actualul context zbuciumat în care trăim.

Este un exemplu strălucit al felului în care poporul român a găsit întotdeauna în cele mai grele momente ale istoriei sale acea forţă internă teribilă care l-a făcut să depăşească situaţiile limită. 

Pentru mine acest 1 decembrie este cu gândul la marele Iorga, despre certitudinea că acest popor va găsi întotdeauna forţa de a depăşi toate situaţiile de criză, iar dacă acum traversăm tocmai un asemenea moment, cu crize suprapuse, cu un război aproape de graniţele ţării şi cu o inflaţie globală fără precedent, datoria noastră este să fim solidari în aceste momente cu toţi cei care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a spus Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului, la şedinţa solemnă cu ocazia Zilei Naţionale.

El a afirmat că unul din crezurile PSD este acela că „într-o perioadă economică grea cei care au venituri mici au nevoie de sprijin mai mare decât cei care îşi permit un trai mai bun”.

Este o valoare pe care nu o vom negocia niciodată cu nimeni, fiindcă, indiferent cât de dificile au fost vremurile, noi am rămas fideli valorilor noastre. Am pledat pentru o mai mare justiţie socială şi egalitate economică. Ştim că un loc de muncă bun şi un salariu decent, o familie puternică, sunt pietrele de temelie ale societăţii româneşti„, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu a spus că „agresiunea ilegală şi iresponsabilă a Rusiei asupra Ucrainei ne-a îngreunat mult viaţa”.

O agresiune ce pune o povară grea şi asupra noastră ca naţiune şi ca popor. Faţă de aceste provocări profunde nu trebuie să renunţăm. Dacă ezităm să acţionăm în faţa agresiunii ruseşti împotriva vecinului nostru, noi am putea fi următorii. România are cea mai lungă graniţă cu Ucraina şi porturi strategice la Marea Neagră.

Am sprijinit din prima zi Ucraina şi vom continua să o facem. Suntem solidari cu poporul ucrainean, alături de Europa, de Statele Unite, de NATO şi de toţi oamenii iubitori de libertate din întreaga lume„, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

1 COMENTARIU

  1. Trebuia sa inchiriati si voi castelul pe care la cumparat guvernul Ungariei saptamana trecuta in Transilvania si sa sarbatoriti cu se cuvine ziua Romaniei cu ciardasi si guiasi impreune cu UDMR .
    Bla bla si tara e in deriva si surghiun !
    La Valea Uzului trebuia sa mergi , la crucea soldatului roman care la căpătâi crucea acoperita cu saci de gunoi trebuia sa ti discursul , sa vezi daca te lasa secui sa-ti plangi EROI ROMANI CAZUTI La DATORIE . Bla bla si pierzi tot ce au platit ei cu sange si lacrimi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...