Ciolacu și Cîțu dau de înțeles că PSD a bătut palma cu PNL

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au participat împreună la un eveniment, au arătat o atitudine foarte prietenoasă și au dat de înțeles că PSD și PNL, partidele pe care cei doi le conduc, au ajuns la o înțelegere.

“Știm că am greșit. Voi mai mult, că ați fost la putere”, a declarat, zâmbind, Ciolacu, la un eveniment al oamenilor de afaceri, la care a participat și președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu. “Eu și Cîțu vom fi sub asediul unor oameni care au alte priorități. În acest moment, de răscruce al României, nu avem altă soluție politică. Dacă vom continua războiul, la anul, în martie, vom vorbi clar de o nouă criză politică sau de alegeri anticipate”,  a declarat Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Totodată, Ciolacu a completat, spunând că-și asumă în totalitate colaborarea cu PNL. “Îmi asum acest proiect. Sper să reușim să-l realizăm”, a mai declarat președintele PSD.

Cîțu: Discuția cu PSD a fost una bună

La rândul său, Florin Cîțu, președintele PNL, prezent și el la același eveniment cu Ciolacu, a declarat că discuţia cu PSD a fost una “bună”. “A fost o discuţie bună. (…) Acum nu putem peste noapte să spune că totul este roz între PNL şi PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un Guvern. Ne uităm la cea mai bună soluţie pentru PNL şi pentru România şi trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă, dar, repet, decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a afirmat Cîţu.

Potrivit acestuia, la întâlnirea cu PSD s-a avansat varianta unui premier prin rotaţie, dar nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii sau funcţia de prim-ministru.

“Este o variantă pusă pe masă, însă mergem fiecare în partidul lui să vedem dacă această variantă este acceptată în partid”, a explicat liderul PNL.

Despre o variantă a unei guvernări PSD – PNL pentru o perioadă de şapte ani, el a afirmat: “Haideţi să facem un pas, să avem un Guvern acum şi despre şapte ani putem să discutăm mai târziu”.

“Staţi să vedem care este formula la care se ajunge. În acest moment, mandatul pe care l-am avut eu şi echipa de negociere este acela de a discuta atât cu USR, cât şi cu PSD. Luăm concluziile pentru amândouă şi mergem către partid”, a răspuns Florin Cîţu, întrebat dacă PNL este dispus să cedeze funcţia de premier chiar şi pentru o perioadă de doi ani.

2 COMENTARII

 1. Toți zeii au murit când oamenii au încetat să mai creadă în ei. Ești de acord?
  Dacă nimeni nu ar crede în Dumnezeul Bibliei, ar înceta și El să mai existe?
  Unde merg zeii când mor?
  Într-un final vom rămâne numai cu acești politicieni idioți și analfabeți politic?

 2. Lacrimă pe obrazul bătrânilor români nevaccinați, multumim partide-lor politice PNL PSD UDMR
  Pacienții vârstnici care găfeau după aer prin măști de oxigen dintr-un spital din centrul României s-au chinuit să explice de ce nu au fost vaccinați, în ciuda accesului ușor mai devreme în pandemia de coronavirus.
  România are a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană cu 27 de țări și una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate cauzată de COVID-19 din lume, medicii avertizând că pandemia devastează o generație de bunici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole