Marcel Ciolacu, la Pentagon. Ce i-a transmis secretarul american al Apărării

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, la Washington, cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, întrevedere care a avut loc în cadrul vizitei oficiale pe care șeful Executivului o efectuează în SUA.

Agenda discuțiilor a inclus teme legate de războiul din Ucraina şi situaţia de securitate de la Marea Neagră, dar au fost abordate și investiţiile în apărare. Întrevederea a avut loc la puțin timp după ce Casa Albă a anunțat că nu mai sunt bani pentru Ucraina, situație care ar putea complica serios evoluția evenimentelor de la Marea Neagră.

România este ţara cu cea mai mare graniţă cu Ucraina și a susţinut-o încă de la începutul conflictului, atât umanitar, cât şi economic, i-a transmis Ciolacu secretarului american al Apărării. De asemenea, discuţiile au mai vizat securitatea Mării Negre, dar şi responsabilitatea țării noastre faţă de Republica Moldova..

Premierul i-a mulţumit oficialului american pentru primire, dar şi pentru relaţia cu Ministerul Apărării din România.

În același timp, oficialul american şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care ţara noastră a primit refugiaţii ucraineni, la începutul războiului.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole