Marcel Ciolacu: ”Mircea Geoană nu este considerat independent”

Publicat: 06 iul. 2024, 12:55, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu: ”Mircea Geoană nu este considerat independent”

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a explicat că în coaliție a fost stabilit un calendar pentru alegerile prezidențiale și că PSD și PNL vor avea candidaturi separate la aceste alegeri. El a subliniat că românii doresc să-și aleagă direct președintele României și a menționat că Mircea Geoană nu este considerat independent.

Întrebat dacă PSD ar dori să formeze un tandem cu PNL sau să aibă un acord între cele două partide, Ciolacu a precizat că decizia va fi luată după votul românilor. „Un tango în doi. Momentan am stabilit un calendar și faptul că avem candidaturi separate. Cred că toate deciziile se iau după ce vedem votul românilor. În funcție de votul românilor vedem cum continuăm, dar până atunci, părerea mea, nu are rost să avem vreo discuție”, a declarat Marcel Ciolacu.

În legătură cu prezența la vot de 1 Decembrie, Ciolacu a respins ideea unei prezențe scăzute, argumentând că nu este o minivacanță. El a subliniat: „Nu, sunt ferm convins, la fel cum a fost și la europarlamentare și la locale, va fi o prezență mare la vot, fiindcă românii doresc să-și stabilească singuri destinul.”

Ciolacu a explicat că în cadrul Biroului Permanent al PSD se va discuta despre candidaturi și că vor fi stabilite regulile pentru candidați atât la nivel de partid, cât și pentru funcția de președinte. El a menționat că va discuta cu colegii săi un calendar și că deciziile vor fi luate având toate datele necesare.

Întrebat despre eventuale schimbări de poziție referitoare la susținerea unui independent la alegerile prezidențiale, Ciolacu a reiterat că Mircea Geoană nu este considerat independent, menționând că nu s-a schimbat nimic de la declarația anterioară din 13 februarie.