Marcel Ciolacu: O lege dată de Parlament nu poate fi o aberație economică

Marcel Ciolacu a declarat că Parlamentul este cel care legiferează, iar Guvernul este instituția care aplică legile. Ceea ce se traduce, în accepțiunea președintelui PSD, în „nu poți spune că o lege e o aberație economică!”

Șeful PSD i-a dat astfel replica prim-ministrului Orban care a declarat că amendamentul depus de PAS și adoptat de Parlament este o „aberație economică”. Într-o declarație la Antena 3, Ciolacu a arătat că „Parlamentul legiferează, iar Guvernul pune în aplicare”.

El a acuzat, de asemenea, că „plătim cea mai mare dobândă din lume”, susţinând că niciun stat european nu plăteşte mai mult de 2% dobânzi pentru împrumuturile luate de Guvern.

„Ce ai cu amărâţii de pensionari? Ce vrei de la ei? Au pedepsit copiii, urmează bugetarii, presupun, nu ştiu să conducă această ţară”, a spus liderul PSD, care a adăugat că președintele Klaus Iohannis nu ar putea să susțină un astfel de guvern dacă ar fi sincer.

Ciolacu a precizat că odată cu promulgarea legii de către preşedinte punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40 la sută și a ţinut să menţioneze că nu doar PSD, ci parlamentari din mai multe grupuri au susţinut modificarea. „PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat în Parlament membri de la toate grupurile, mai puţin de PNL şi USR”, a explicat el.

Ciolacu a mai spus că actualul Parlament va fi în funcţie până pe 20 decembrie, arătând că guvernanţii „tehnic, nu au cum să tărăgăneze până pe 20 decembrie” aplicarea prevederii în baza căreia ar fi majorate pensiile.

Liderul PSD a susţinut că Guvernul poate da „mâine dimineaţă o ordonanţă prin care să oprească pensiile speciale”, iar astfel Executivul ar avea fonduri pentru majorarea punctului pensiilor bazate pe contributivitate. Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că rectificarea bugetară va fi atacată la CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...