Mare atenție cui deschideți ușa și dați buletinul! Feriți-vă de falșii recenzori!

De azi a început recensământul din ușă în ușă. Mii de recenzori vor lua la pas străzile și ulițele din toată țara și vor bate la ușile celor care nu s-au autorecenzat online. Un avocat celebru avertizează ce puteți să pățiți, în cazul în care veți deschide ușa cui nu trebuie.

“Atenție cui dați buletinul pentru “recensământ”. Eu cred sincer ca vor începe şi niște fraude incredibile. Destul de simplu, deși nu este obligatoriu, este posibil să vă treziți la ușa cu “recenzori falși”. Poate va întrebați ce să facă practic cu datele dvs. Răspunsul este : împrumuturi rapide cu dobânzi halucinante.

Recenzorul închipuit va poate cere CI- ul, îi face poza şi în cel mult o săptămâna sunteți bun de plată aşa că ATENŢIE pe cine primiți la ușa şi cui îi dați buletinul.

Datele personale pot fi folosite spre a fi făcute credite online fără măcar ca să știți.

Încă un aspect important. S-au întețit tâlhăriile şi furturile așa ca iarăși , atenție pe cine primiți la ușă. Conform legii, recenzorul are obligația să aibă şi să prezinte în acest sens, legitimație de muncă.

  1. pe toată perioada de recenzare, în îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, personalul de recensământ se identifică prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea;

PS – Identificarea persoanelor se realizează pe baza CNP, așa că mai ușor cu buletinul”, a scris avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook.

Cum recunoaştem un recenzor adevărat

Institutul Naţional de Statistică (INS), împreună cu primăriile şi autorităţile locale au pregătit 20.000 de recenzori de teren pentru această acţiune.

“Aceştia vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al INS.

În cazul în care un recenzor nu prezintă legitimația cu însemnele recensământului, oamenii pot refuza să îl primească în casă.

Mai mult decât atât, autoritățile au precizat că persoanele care primesc vizita unui recenzor trebuie să știe că discuția este confidențială și că nu se vor face înregistrări video sau audio.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...