Mare atenție la ce postați pe Facebook! Specialiștii spun care sunt manifestările de care trebuie să ne ferim

Publicat: 09 feb. 2021, 08:02, de Mihaela Ionescu, în ESENȚIAL , ? cititori
Mare atenție la ce postați pe Facebook! Specialiștii spun care sunt manifestările de care trebuie să ne ferim

Facebook-ul este una dintre cele mai folosite rețele sociale din lume. Blogul producătorului de soluții de securitate Eset ne învață care sunt manifestările pe care trebuie să le evităm atunci când folosim această aplicație.

Atunci când folosim Facebook-ul nu trebuie să uităm un lucru: „ceea ce se postează pe internet rămâne pe internet” – probabil pentru totdeauna și pentru a fi văzut de întreaga lume.

„Dacă nu vă gândiți suficient de mult la ceea ce distribuiți online, o eroare de judecată ar putea reveni și vă va afecta mai târziu în viață. Acest lucru poate fi valabil mai ales pentru perspectivele de carieră, dacă ați fost implicat într-unele dintre comportamentele nedorite care se întâmplă mult prea des pe internet, cum ar fi: cyberbullying, jigniri, partajarea conținutului jignitor și insensibil sau urmărirea unor pagini și grupuri discutabile”, arată Eset.

Vă puteți pierde locul de muncă din cauza Facebook-ului

Nu de puține ori s-a întâmplat ca o persoană să fie dată afară de la muncă sau să piardă admiterea la facultate din cauza unor postări nepotrivite pe rețele sociale. Acest lucru este valabil și în ziua de astăzi, mai ales dacă o persoană cere o poziție profitabilă – cu cât este mai importantă poziția din companie, cu atât procesul de verificare este mai aprofundat.

„Ar trebui să vă gândiți întotdeauna la ceea ce postați și la modul în care conținutul pe care îl distribuiți poate trece proba timpului. Un videoclip care poate părea amuzant la vremea publicării se poate dovedi a fi ofensator sau jenant pe termen lung sau poate că echipa dvs. sportivă preferată s-a descurcat slab și ați folosit un limbaj mai puțin plăcut pentru a vă descărca – acest lucru s-ar putea reflecta asupra temperamentului dvs. Alternativ, puteți împărtăși un meme care vi se poate părea amuzant, dar care îi va insulta pe alții. O regulă bună ar fi să nu împărtășiți ceva ce nu v-ați simți confortabil să arătați părinților sau bunicilor”, arată sursa citată.

De asemenea, specialiștii în resurse umane pot face o analiză mai aprofundată a prezenței pe rețelele de socializare a potențialilor candidați, pentru a căuta orice semnal de alarmă sau conținut  îndoielnic pe care l-ar putea menționa în timpul procesului de interviu, potrivit Mediafax.

Atenție mare la comentariile pe care le dați pe Facebook

Totodată, trebuie să fim foarte atenți la comentariile pe care le dăm. O mulțime de site-uri de știri și media vă permit să comentați sub articolele lor utilizând contul dvs. de Facebook, fără a fi nevoie să vă abonați la site de fiecare dată când doriți să participați la o discuție. Aceste dezbateri au adesea tendința de a fi aprinse, în special cele referitoare la articole despre subiecte de actualitate sau teme sensibile. Și „uneori ne permitem să ne angrenăm în argumente care pot fi evitate în totalitate.

Temperamentele sunt agitate, se spun cuvinte, comentariile sunt interpretate greșit și vă găsiți în mijlocul unei furtuni perfecte. Cu toate acestea, suntem cu toții oameni și uneori reacționăm la impulsul momentului și, în moduri în care am putea regreta mai târziu. Dar chiar și în mijlocul unei dezbateri aprinse, este inacceptabil să începeți să hărțuiți cibernetic persoanele care nu sunt de aceeași opinie cu a dvs. – da, se întâmplă și la adulți – umilindu-i, făcând glume deplasate sau chiar aruncând cu insulte. Cel mai bun scenariu este să evitați secțiunile de comentarii. Dacă totuși doriți să vă spuneți opinia, atunci inspirați adânc și fiți cât se poate de politicos atunci când încercați să vă spuneți ideea și gândiți-vă de două ori înainte să apăsați send”.