„Marea Azov este pierdută pentru totdeauna de ucraineni!”

Să vedem cine declară asta… Îngrijorat de soarta regiunilor din Ucraina care au fost ocupate de forțele ruse, președintele Volodimir Zelenski face apel într-unul dintre ultimele sale mesaje de pe Telegram, ca teritoriile ucrainene să fie ale ucrainenilor.

„Nu există nicio alternativă pentru război. Trebuie să eliberăm pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”. În schimb, oficialitățile ruse declară, pe principiul ce-am găsit, al nostru să fie, că anumite regiuni nu vor mai fi niciodată ale Ucrainei.

De exemplu, Marea Azov cu toate porturile ei, mai ales cele din regiunile Zaporizhzhia și Herson, va aparține mereu Rusiei. Au fost cucerite de ruși și cucerite rămân. „Marea Azov este pierdută pentru totdeauna pentru Ucraina. Porturile din regiunile Zaporijia și Herson nu vor mai fi niciodată ucrainene. Sunt sigur că după reunificarea regiunilor noastre cu Rusia, Marea Azov va fi din nou, ca înainte, exclusiv o mare interioară a Federației Ruse”.

Aceasta este declarația făcută în această dimineaţă de viceprim-ministrul guvernului din Crimeea, Georgy Muradov, preluată de Ria Novosti. Aaceastă agenție îl citează și pe Vladimir Rogov, un oficial numit de Moscova în regiunea ocupată Zaporizhzhia, care spunea că „regiunile Zaporizhzhia și Herson nu vor mai reveni niciodată sub controlul Kievului”.

Potrivit ultimelor informații, Moscova a atacat 40 de orașe din regiunile Donețk și Lugansk. În aceste zone, apărarea ucrainenilor e tot mai greoaie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole